U zatvor zbog gradnje mosta?

Umorni od čekanja da im vlasti obnove most porušen tokom lanjskih poplava, žitelji jednog rumunskog sela odlučili su da ga sami sagrade.

Izvor: B92

Subota, 28.02.2009.

01:16

Default images

Problem je, međutim, što nisu imali dozvolu za gradnju, pa bi graditelji mosta mogli sada lako da se nađu iza rešetaka, jer su, prema zakonu, počinili krivično delo. Javni tužilac Viorel Damu izjavio je da policija pokušava da identifikuje osobe koje su radile na izgradnji mosta koji je podignut za samo jedan dan, 6. februara.

"Krivcima" preti ozbiljna kazna od tri godine zatvora i globe u visini od 70.000 leja (20.800 dolara).

Starešina sela Marginea rekao je da je istraga apsurdna, ističući da su stanovnici obavili sve neophodne provere na mostu i ograničili dozvoljenu težinu na 2,5 tona.

"Mi ćemo ga sami srušiti, ako treba, čim vlasti nađu vremena da nam sagrade novi most", kazao je on.

Od julskih poplava koje su porušile most, selo je bilo podeljeno i svaki prelazak iz jednog dela u drugi predstavljao je pravu avanturu.

Mada je policijska istraga u toku, rumunski premijer je juče pohvalio solidarnost seljana.

I tužilac je pokazao razumevanje za ovaj slučaj. On je rekao da žitelji sela mogu izbeći kaznu ako se istragom utvrdi da su postupili "u krajnjoj nuždi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: