Propovednici i u virtuelnom svetu

Katolička crkva odlučila je da propoveda i na Internetu, u sajber-svetu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.07.2007.

12:21

Default images

Red jezuita dobio je zadatak da propoveda Jevanđelje među više od osam miliona ljudi iz celog sveta koji su na sajtu Second life stvorili virtuelni svet u kom se druže, osnivaju porodice, trguju, posluju ili se zabavljaju.

Misionari tog reda osnovanog u XVI veku kao odgovor na rastući uticaj protestantizma kreiraće svoje zastupnike u Second life-u, koji će imati zadatak da "šire reč Božju", piše danas poljski list Djenjik.

Na ideju je došao jedan od stručnjaka Družbe Isusove za moderne tehnologije, otac Antonio Spadaro. "Iza svakog avatara krije se muškarac ili žena koji možda traže Boga i veru", napisao je Spadaro u časopisu jezuitskog monaškog reda koji izlazi u Vatikanu.

"I u sajber-prostoru ima mesta za Boga. Ne vidim u tome ništa loše", kazao je poljskom listu stručnjak za Vatikan Andrea Tornieli i dodao da Vatikan odavno koristi Internet, a da je još papa Jovan Pavle II uviđao mogućnosti koje za veru otvara sajber-prostor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: