Kraj istrage protiv bivših DB-ovaca

Sud u Beogradu obustavio istragu protiv trojice bivših članova DB-a optuženih za pomaganje pri atentatu na Vuka Draškovića.

Izvor: B92

Petak, 29.06.2007.

15:10

Default images

Istraga je vođena po privatnoj tužbi Draškovića. Advokat Zora Dobričanin-Nikodinović, koja zastupa bivše pripadnike Državne bezbednosti Milana Radonjića i Ratka Romića, izjavila je da je rešenjem istražnog sudije od 26. juna obustavljena istraga protiv njih i protiv Stevana Baste.

Prema njenim rečima, Okružno javno tužilaštvo preuzelo je predmet 17. oktobra 2006. godine, a 25. juna ove godine obavestilo je istražnog sudiju da odustaje od krivičnog gonjenja. Posle toga je istražni sudija obustavio istragu.

U objedinjenom predmetu za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića prvooptuženi Milorad Ulemek osudjen je na 40 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: