Dve stranke Mađara zajedno

Dve stranke vojvođanskih Mađara ići će zajedno na izbore u koaliciji pod nazivom Mađarska sloga.

Izvor: B92

Sreda, 29.11.2006.

16:00

Default images

Demokratska stranka vojvođanskih Mađara (DSVM) i Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara (DZVM) nastupiće zajedno na predstojećim parlamentarnim izborima, potvrđeno je agenciji Beta. Lideri tih stranaka Andraš Agošton i Šandor Pal ocenili su da je reč o "prirodnoj koaliciji", čija su vrata otvorena i za ostale mađarske stranke.

Prvi na izbornoj listi biće Agošton, drugi Pal, a na listi kandidata biće oko 100 ljudi, najavili su lideri DSVM-a i DZVM-a.

SVM samostalno

Savez vojvođanskih Mađara ranije je odbio mogućnost zajedničkog nastupa na izborima sa te dve stranke i najavio samostalan izlazak na izbore.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Jožef Kasa izjavio je da će ta stranka do kraja ove ili početkom sledeće nedelje predati listu od 250 kandidata za poslanike u Skupštini Srbije.

Kasa je na konferenciji za novinare u Novom Sadu rekao da će SVM uz listu kandidata predati i više od 10.000 potpisa podrške građana, "jer ne prihvata odluku Republičke izborne komisije da je potrebno 3.000 potpisa za stranke manjina, budući da RIK nije ovlašćen da menja zakon".

"Mi ne bismo želeli da dođemo u situaciju da predamo 3.000 potpisa i da nam onda neko poništi listu i diskvalifikuje nas u izbornoj trci. Mi smo 3.000 potpisa sakupili za dva dana i pri kraju smo prikupljanja potpisa", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: