Povećan broj nesreća na skuterima

Broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači skutera povećan je duplo u odnosu na prošlu godinu.

Izvor: B92

Petak, 28.07.2006.

17:57

Default images

Broj poginulih u tim nesrećama veći je za 12 odsto, a kao glavni razlog navodi se da vozači skutera nisu vidljivi u saobraćaju. Samo u prethodna dva dana desila su se dva udesa, jedan u Ustaničkoj ulici, u kom su poginuli vozač i pešak, i drugi u Batutovoj ulici, u kom je vozač zadobio teške telesne povrede.

Ove godine u nesrećama u kojima su učestvovali vozači skutera poginulo je čak 55 osoba, kaže zamenik načelnika saobraćajne policije Radoslav Mratinković. "Mi upozoravamo vozače motocikala da je nemoguće da u gradu voze velikim brzinama, jer osim što ugrožavaju sebe, nisu vidljivi ni za druge učesnike u saobraćaju i to dovodi do teških saobraćajnih nesreća."

Osim brze vožnje, u najčešće prekršaje vozača skutera ubraja se i nepropisno preticanje. U saobraćajnoj policiji kažu da vozači skutera vrlo često pretiču čitave kolone da bi bili prvi na semaforu, voze se u grupama, šlepaju uz drugo vozilo ili voze bez ruku.

Prema podacima MUP-a, čak 60 odsto saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju vozači motora prouzrokovano je njihovom krivicom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: