Tužilaštvo o navodima Insajdera

Specijalno tužilaštvo proverava sve navode, pa i navode o prisustvu dvojice pripadnika JSO na mestu ubistva Slavka Ćuruvije.

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2005.

16:48

Default images

Specijalni tužilac Slobodan Radovanović kaže za B92 da ta priča nije nova i da je i ranije proveravana. Podsetimo da je nekadašnji operativni šef Poskoka, Ljubiša Milanović izjavio prošle nedelje za Insajder da je lično sačinio službenu belešku o prisustvu pomenutih osoba na mestu zločina, ali da je tadašnji vrh policije sprečio istragu, jer su se, kako tvrdi, bojali Legije.

Radovanović očekuje da će rezultati provere navoda o prisustvu dvojice pripadnika JSO na mestu ubistva Slavka Ćuruvije biti uskoro poznati. Radovanović još kaže da Tužilaštvo dugo i iscrpno radi na proveri svih informacija kojima raspolaže, ali i da više ništa ne sme da otkriva, jer je slučaj u fazi pretkrivičnog postupka.

A iz MUP-a ni sedam dana nakon objavljivanja izjave nema odgovora. Jedini koji dobijamo već danima jeste da će ti navodi biti provereni. Sudeći po onome što kaže tužilac Radovanović, tvrdnja Milanovića nije potpuno tačna, jer je informacija o dvojici pripadnika JSO na mestu ubistva Slavka Ćuruvije, proveravana i ranije.

Izjava Milanovića je, međutim, poslužila da se još jednom pokrene priča o grupi Poskok i da se pokrene novi obračun sa predstvanicima Vlade Zorana Đidnjića koja je od te grupe formirala UBPOK. Tako je posle samo tri dana, glavna tema u nekim dnevnim listovima postala značaj Poskoka, a ne otkrivanje ubica Slavka Ćuruvije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: