Borki Pavićević "Osvajanje slobode"

Ovogodišnja dobitnica nagrade "Osvajanje slobode" fonda Maja Maršićević Tasić je Borka Pavićević.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2005.

14:17

Default images

"Nagrada se dodeljuje ženi koja se svojim delovanjem zalaže za afirmaciju principa ljudskih prava, pravne države, demokratije i tolerancije u društvu", navodi se u saopštenju marketinške agencije "Meken Erikson".

Nagrada će osnivaču i direktorki Centra za kulturnu dekontaminaciju Borki Pavićević biti dodeljena u subotu, 24. septembra, u kulturnom centru "Reks", a na toj svečanosti će, osim nje, govoriti i predsednica žirija Ružica Djinđić i član Upravnog odbora fonda "Maja Maršićević Tasić" Marko Maršićević.

Nagradu je dodelio žiri u kojem su, pored Ružice Djindić, bili i savetnik predsednika Srbije Nebojša Krstić, direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, direktroka Muzeja savremene umetnosti Branislava Anđelković i direktor i glavni i odgovorni urednik televizije B92 Veran Matić.

Funkcioner Građanskog saveza Srbije Maja Maršićević Tasić poginula je u saobraćajnoj nesreći 10. marta 2001. godine.

Nagradu "Osvajanje slobode" prethodno su osvojili glumica i novinarka Olja Bećković (2001. godine), fotograf Goranka Matić (2002), dramski pisac Biljana Srbljanović (2003) i supruga ubijenog premijera Srbije Zorana Djinđića Ružica Djinđić (2004).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: