"Neprihvatljiva nezavisnost Kosova"

Beograd -- Na Glavnom odboru DSS-a Vojislav Koštunica je kazao da su u 2005. prioriteti rešavanje statusa Kosova i evropske integracije.

Izvor: B92
Podeli

Koštunica je rekao da je stav celog državnog vrha da je rešenje kosovskog pitanja u proširenoj autonomiji sa međunarodnim garancijama i da je neprihvatljiva bilo kakva nezavisnost Kosova. »Nema nezavisnosti - ni bezuslovne ni uslovne", rekao je Koštunica, otvarajući Glavni odbor DSS-a.

"Šta je onda rešenje? Rešenje je u nečemu što bi se moglo označiti kao proširena autonomija sa međunarodnim garantijama. Kažem: proširena autonomija, to je više od autonomije koja je bila do 1999.godine, ali još uvek autonomija, uz odgovarajuće međunarodne garantije. Kad je reč o razgovoru o budućem statusu Kosova i Metohije, pred nama je nesumnjivo i dijalog i kompromis, obostrano prihvatanje rešenja, a ne nametnuta rešenja. Svaka nasilna ili nametnuta promena međunarodno priznatih granica ugrožava postignutu stabilnost ne samo u našoj zemlji već i u regionu u celini", kazao je Koštunica.

Info

Maturska "zabava"

Palić -- Novosadski dnevnik "Mađar so" piše da je u subotu u Paliću grupa Srba maltretirala grupu Mađara, tražeći od njih da se presele u Mađarsku.

Društvo utorak 31.05. 22:36 Komentara: 10

"Zolja" u zatvoru

Beograd -- Ministarstvo pravde u cilju interesa istrage neće iznositi detalje oko pronalaženja raketnog bacača u Sremskoj Mitrovici.

Hronika utorak 31.05. 22:16 Komentara: 0
strana 1 od 459 idi na stranu