Tomanović: Babićevo kajanje je greh

Izvor: B92

Četvrtak, 29.01.2004.

11:02

Default images

Zdenko Tomanović, pravni savetnik Slobodana Miloševića, smatra da je priznanje bivšeg predsednika Republike Srpske Krajine Milana Babića pred Haškim tribunalom, da je kriv za progon ne-Srba na rasnoj, verskoj i političkoj osnovi, "kajanje iz ličnog interesa". "Veliko je pitanje koliki je moralni i pravni domašaj priznanja i kajanja koje se daje iz ličnog interesa. Mislim da je to priznanje veći greh, nego greh zbog kog se on kaje", izjavio je Tomanović. On tvrdi da "progon ne-Srba na rasnoj, verskoj i političkoj osnovi", koji je priznao Babić, nije genocid. "Progon je zločin protiv čovečnosti. Progon na diskriminatorskoj osnovi predstavlja jedan oblik ratnih zločina protiv čovečnosti, dok je genocid posebno krivično delo", kaže Tomanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: