Čuvar: Jovanović dva puta u Okružnom zatvoru

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 19.06.2003.

18:18

Default images

Radnik obezbeđenja Okružnog zatvora u Beogradu Novak Terzić, koji trenutno radi u Kazneno-popravnom domu "Zabela", izjavio je u četvrtak da je u dva navrata bio očevidac ulaska potpredsednika Vlade Srbije Čedomira Jovanovića u Centralni zatvor. On je, na konferenciji za novinare Demokratske stranke Srbije, kazao da nije video kod koga je Jovanović dolazio, s obzirom da je radio u holu, ali da mu je kolega Vesko Vuković, koji je sprovodio zatvorenike, rekao da se Jovanović sastajao sa vođom kriminalnog "zemunskog klana" Dušanom Spasojevićem. "Ja sam lično svedok da je Čedomir Jovanović u više navrata dolazio u Okružni zatvor. Dva puta sam lično prisustvovao njegovom ulaženju u Okružni zatvor u Beogradu, jer sam radio u holu. Verovatno će me gospodin Čeda Jovanović prepoznati večeras na televiziji, jer je moj neposredni starešina Jadranko Dragutin tražio od mene da ga pozdravim i da mu predam raport, što sam ja odbio jer sam smatrao da on to ne zaslužuje", rekao je Terzić.

Terzić je rekao i da su i Vuković, i sve njegove kolege, koje su imale uvid u posete Jovanovića Okružnom zatvoru, spremne da posvedoče te tvrdnje. Novak Terzić rekao je da je Jovanović u Okružni zatvor dolazio sivim automobilom marke "BMW" u pratnji "dva gospodina". On je naglasio da je Spasojević "izvođen s blokova u popodnevnim časovima, verovatno bez dozvole suda". Terzić je rekao i da "nema pouzdanih informacija" zašto je iz Okružnog zatvora u Beogradu raspoređen u KP dom "Zabela".

Novak Terzić rekao je i da nije član ni jedne političke partije. On je rekao da je njegov kolega Slavomir Banđur, koji je prvi izneo tvrdnju da je Jovanović sastajao sa Spasojevićem, pošten čovek koji i dalje radi Okružnom zatvoru, ali da posle prinudnog iseljenja trenutno živi u mestu udaljenom 40 kilometara od Beograda.

Poslanik DSS-a u Skupštini Srbije Dragan Šormaz rekao je da je toj stranci "praktično zabranjeno" da održava konferencije za novinare u parlamentu i da je zbog toga današnja održana u stranačkim prostorijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: