KOSTUNICA I DJUKANOVIC NA SAMITU U BARSELONI

Izvor: B92

Petak, 15.03.2002.

19:00

Default images
Vojislav Kostunica i Milo Djukanovic sastali su se u petak u hotelu Huan Karlos Prvi u Barceloni, gde se odrzava sastanak na vrhu evropskih sefova drzava i vlada s visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i sugurnost Havijerom Solanom, zatim spanskim premijerom Hose Maria Aznarom, cija zemlja predsedava Unijom ovih sest meseci i predsednikom Evropske komisije Romanom Prodijem. Sastanak je trajao oko dvadeset minuta.Iako se govorilo diplomatski i kurtoazno, ono sto je stajalo iza toga vrlo je vazno. "Ovaj sastanak ima izvanredno simbolicko znacenje", ocenila je Solanin portparol Kristina Galjak i dodala: "Srbiji i Crnoj Gori otvaraju se sada zaista velike perspektive, perspektive priblizavanja Uniji, napredovanja u stabilizacijskom i asocijacijskom procesu. Ovakav rezultat, ovu ideju, politicku strategiju na tragu Zagrebackog samita, imali smo na umu jos pre godinu dana kad smo Vojislava Kostunicu pozvali na samit u Bijaric. Perspektive su sada zaista jako dobre."

"To da Crna Gora i Srbija ostaju u istoj drzavi, je fantasticna vest.

Stabilnost i sigurnost regiona se momentano povecala. Osim toga, ne vidim da bi se one (Crna Gora i Srbija) mogle drugacije pribliziti Europskoj uniji", rekao je spanski premijer Hose Maria Aznar.

Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica izjavio je da je sporazum o preuredjenju odnosa Srbije i Crne Gore naisao na "izuzetnu podrsku"

medju ucesnicima samita Evrospke unije u Barseloni. U telefonskoj izjavi agenciji Beta, on je rekao da ce se, u evropskom kontekstu, raditi na Ustavnoj povelji nove zajednice i harmonizaciji ekonomskog sistema Srbije i Crne Gore, u cemu ce, sto su pokazali i razgovori, imati podrsku EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: