TAPUSKOVIC: MILOSEVIC NE IZNOSI VOJNE TAJNE

Izvor: B92

Nedelja, 03.03.2002.

19:00

Default images
Beogradski advokat Branislav Tapuskovic, i jedan od "prijatelja suda" u procesu protiv Slobodana Milosevica, pohvalio je odbranu bivseg predsednika Srbije i SR Jugoslavije pred Haskim tribunalom, ocenjujuci da se Milosevic "ponasa kao vrsni poznavalac prava".

U intervjuu koji danas objavljuje beogradski "Blic nedelje", Tapuskovic je, takodje, odbacio tvrdnje nekih zvanicnika jugoslovenskih vlasti da Milosevic "nelegalno" koristi podatke u svojoj odbrani i istakao da on ne iznosi stvari koje se podvode pod stvari drzavne bezbednosti, niti pod vojnu tajnu. "Milosevic ima svoje savetnike s kojima je svakodnevno u telefonskom kontaktu. On vrsi unakrsna ispitivanja po svim pravilima suda, opomenut je samo u nekoliko navrata zbog komenatara i to je sve.

On se ponasa kao vrsni strucnjak prava", rekao je Tapuskovic. On je naveo da Milosevic "jedino dobija podatke telefonom od ljudi koji ga savetuju" i dodao da "ne zna zasto to nekoga uznemirava".

On je kao "neozbiljnu" ocenio izjavu jugoslovenskog ministra policije Zorana Zivkovica da je Milosevic nezakonito dosao do podataka koje iznosi u ispitivanju svedoka. "Sta ima nelegalnog u tome sto Milosevic tvrdi da je tamo i tamo doslo do sukoba sa 'OVK', da su stradali policajci, vojnici, civili. Kako nelagalno !? Pa, evo ja imam tu 'belu knjigu', to je zapravo pet knjiga sa po hiljadu stranica u kojima postoje podaci o kojima on govori. Knjiga Borisava Jovica u kojoj su objavljene stvari od drzavne vrednosti nije naisla na takve kritike", rekao je Tapuskovic. Beogradski advokat je jos kao "vrlo umestan" razlog ocenio zahtev Milosevica da bude pusten da se brani sa slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: