Pentagon: Još vojnika u Avganistanu

Zamenica ministra odbrane SAD Mišel Flornoj kaže da će strategija predsednika Baraka Obame o Avganistanu podrazumevati slanje još vojnika u tu zemlju.

Izvor: B92

Subota, 07.11.2009.

14:55

Default images

Mišel Fornoj je rekla u Briselu da bi Obama trebalo u narednih nekoliko nedelja da odluči o novom slanju američkih vojnika i vojnika zemalja koje su već u Avganistanu. Ona je u Briselu učestvovala na sastanku ambasadora zemalja članica NATO-a o reviziji Obamine administracije prema ratu u Avganistanu.

"Niko ne pominje odlazak iz Avganistana... Mi želimo da povećamo prisustvo i razgovaramo o tome kako je to najbolje učiniti s civilnim i vojnim predstavnicima na terenu", rekla je američka zvaničnica na sastanku.

U Avganistanu ima 71 000 vojnika NATO-a, a skoro polovina je iz SAD. SAD ima i oko 36 000 vojnika u Avganistanu, koji nisu pod okriljem NATO-a.

Američki i komandant Alijanse u Avganistanu Stenli Makristal zatražio je da se tamo pošalje još nekoliko desetina hiljada američkih vojnika, posle skoro devet godina sukoba u toj državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: