Turisti iz Meksika stigli u Srbiju

Grupa turista iz Srbije koja je boravila u Meksiku vratila se u zemlju, i niko od njih nema simptome novog gripa H1N1.

Izvor: B92

Sreda, 06.05.2009.

16:57

Default images

To je za B92 potvrdio i načelnik sanitarne inspekcije za granični prelaz Beograd Zoran Nikolić. Putnici kažu da nisu imali nikakve zdravstvene tegobe ni za vreme boravka u Meksiku, ni dok su bili na Kubi. Petnaest zadovoljnih, manje ili više pocrnelih putnika, prošlo je sanitarnu inspekciju na aerodoromu "Nikola Tesla".

U Meksiko Sitiju boravili su od 17. do 21. aprila, zatim su bili šest dana u meksičkom letovalištu Kankunu, da bi 27. aprila odleteli za Kubu.

Vest o pojavi i širenju meksičkog gripa čuli su kada su se spremali da napuste Meksiko.

“Prvi momenat svakako da nije prijatna stvar, ali onda smo videli da se ništa ne događa i nismo ni mislili o tome, nego nam je bilo lepo”, ispričala je putnica Stanislava Otašević.

“Kada smo čuli od vođe puta, rekli su nam i koje mere da preduzimamo, ali panike nije bilo. Okretali smo sve na šalu u želji da što više vidimo. Nismo imali strah”, kaže putnik Dragan Bolješić. Da je sve u redu sa zdravljem putnika potvrdila je i pogranična sanitarna inspekcija.

“I pored toga što je prošao period inkubacije, mi smo poštovali proceduru Svetske zdravstvene organizacije”, rekao je načelnik odeljenja sanitarne inspekcije za granično područje Beograda Zoran Nikolić.

Jedina promena u planu putovanja ove turističke grupe nastala je u povratku.

“Onda je trebalo da se vrate u Meksiko, pošto nema puno letova za Kubu, ali mi smo uspeli da se snađemo, pa smo ih preko Madrida i Londona vratili natrag u Srbiju”, rekao je vlasnik agencije "Kontiki trevel" Slobodan Mićić.

Inače, ovi putnici su prošli i sanitarne inspekcije u tranzitnim gradovima, gde su im podeljena obaveštenja o merama predostrožnosti i simptomima.

Kako su dolazili sa Kube, kako kažu, nikakvih posebnih lekarskih pregleda nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: