DS: Pokušaj radikalizacije

Portparolka DS-a Jelena Trivan izjavila da SRS pokušava da radikalizuje političke prilike u Srbiji "nakon gubitka svih izbora".

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.07.2008.

00:24

Default images

"Ovo što se poslednjih dana događa je pokušaj srpskih radikala da radikalizuju političke prilike u Srbiji i da pokušaju da naprave atmosferu progona i linča protiv političkih neistomišljenika, a i protiv medija u Srbiji", rekla je sinoć Trivanova Tanjugu.

"Naravno, to je bilo motivisano činjenicom ne neke pravedne političke borbe i ideologije, nego pokušajem radikala da nađu prostor na političkoj sceni nakon gubitka svih izbora", dodala je ona.

Trivanova je navela da "SRS od svog osnivanja do danas svoj program zasniva na radikalizaciji političke scene i da je to prosto atmosfera u kojoj ona najbolje funkcioniše" i dodala da "očigledno oni ne prezaju ni od čega, ni od blokade institucija, ni od poziva da se uruše institucije sistema u Srbiji".

"Međutim, to ne sme da pređe u političku naviku koja se toleriše, na način na koji su sva krivična dela sankcionisana u Srbiji. Ustav i zakon su obavezujući za sve građane, pa moraju biti i za predstavnike političkih partija", kazala je ona.

Prema njenim rečima, u tom smislu ne začuđuje činjenica što je i "javnost zatražila odgovornost od SRS, s obzirom na to da su njihove pretnje i njihovi napadi - i fizički i verbalni - postali više nego ozbiljni i predstavljaju ozbiljno ugrožavanje i mira i stabilnosti u Srbiji".

Ona je skrenula pažnju i na položaj medija koji u takvoj atmosferi ne mogu na slobodan način da izveštavaju.

"DS će učiniti sve da se prilike stabilizuju, da se zaštite novinari i sloboda govora u Srbiji i političke različitosti. DS će učiniti sve i kao stranka koja učestvuje u vladi da se u potpunosti poštuju zakon i Ustav Srbije i da se omogući funkcionisanje svih institucija sistema", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: