Ponedeljak, 28.07.2008.

00:24

DS: Pokušaj radikalizacije

Portparolka DS-a Jelena Trivan izjavila da SRS pokušava da radikalizuje političke prilike u Srbiji "nakon gubitka svih izbora".

Izvor: Tanjug

DS: Pokušaj radikalizacije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

Miroslav

pre 15 godina

Dragi normalni gradjani ove lepe ali na zalost jos ne sazrele zemlje Srbije,

Predlazem da sve radikale i kvazi patriote na taj nacin i sa tim mentalnim sklopom posaljemo u Sheweningen i u Holandiju da nauce osnovne vrednosti civilizacije i sta je to pravi patriotizam!

bezimena

pre 15 godina

Većini gradjana Srbije nisu potrebna "tumačenja i prevodi" nego preduzimanje hitnih KONKRETNIH MERA u cilju bezbednosti gradjana i zaštite državnog uredjenja!

Demokratija nije anarhija!

Bucko razmisljam

pre 15 godina

Stranka kao sto je SRS bila bi i u Africi ZABRANJENA u Srbiji nije ! Zahvaljujuci njima svaki put kad pocnem citati samo naslove dogadjaja u Srbiji, "proveravam" da nisam slucajno na nekom pogresnom Sajtu koji izvestava iz delova Sveta gde civilizacija jos nije DOPRLA ! Ko je u Srbiji na Vlasti ???? Hoce li Srbija u EU ??? Pa onda HAPSITE sve oni koji remete normalno funkcionisanje PRAVNE DRZAVE ! Dokle ce Srbija ispastati zbog njihove fasisticke politike i stavljati Srbiju i njene NORMALNE gradjene u "zalog" za NJIHOVE ratne optuzenike ?

srdja

pre 15 godina

Ko da su svi pali sa kruske...Gospodo sa vlasti kad ostvarite sva predizborna obecanja "radikalizacija srbije" ce biti samo dobar vic i zato manje pricajte a vise radite u korist nas gradjana ove zemlje , a samim tim i u vasu korist!!!

(Vlast)a

pre 15 godina

DS da se okrene stvarnim vitalnim potrebama naroda koje nisu ni Kosovo ni srpstvo i pravoslavlje,da pojasni svoje stavove i da budu bar upola onoliko hrabri i agilni kakvi su bili do pre pet godina.Radikalsko vodjstvo treba da ode kod Dabica-Karadiza na terapiju jer se ponasaju i govore vrlo nesuvislo,pa im malo tihovanja i treperenja ne bi bilo zgoreg.

Katica

pre 15 godina

To što radi SRS i slični, nikako nije slučajno, to je prirodno stanje pošto nije bilo lustracije! Klima (u kulturi, medijima, politici) u zemlji se od odlaska Miloševića nije promenila. Mediji i dalje sprečavaju da se Srbija „unormali“! SRS je PRODUŽENA RUKA kulturne i medijske klime. I dalje se narod truje praznim pričama o „našoj“ slavnoj prošlosti i dalje se emituje mržnja prema svemu što je zapadno i dalje se vodi rat protiv SAD, veličanjem antiglobalizma, i dalje se u medijima Srbija drži kao „taoc“ „ruske gubernije“! Zapadne građanske vrednosti su i dalje poslednja rupa na svirali u našim medijima. Ta klima je izuzetno opasna jer bi da vodi VEČNI RAT protiv zapada (samo po sebi to je samoubilačka ideja da 7 miliona ljudi suprotstaviš 1 milijardi najrazvijenijih i najmoćnijih).

Milica Bg

pre 15 godina

Samo napred! Hocemo posao i da mozemo mirno da se prosetamo gradom a ne da ne mogu da mrdnem nigde zato sto ce neko da se izivljava gradom i shatro niko u tome ne moze da ga spreci. Malo vise odlucnosti i sve ce biti ok! Samo bih zelela da vidim jos veci odziv i jos jace odupiranje ovome sto nam se desava jer nije dobro i jer to treba pokazati i ovde i svetu. Ne zelim da verujem da je podrska radikalima znatna ali zato moramo da pokazemo da nije tako. Dosta cutanja!!!

MojaKuca

pre 15 godina

Apelujem na sve ljude koji su glasali za SRS a sada imaju moralne dileme, da poslusaju svoj glas razuma i promene svoje opredeljenje. Jer, sazrevanje u politickom i moralnom smislu moze biti samo dobrodoslo, a, verujte, sada je pravi istorijski cas za to. Samo napred, i bez straha od osude, dopustite si da prihvatite ono sto osecate i oduzmite im svoj glas - zasluzili su to, vec i samim tim sto su vas prevarili.

Bezbrizan

pre 15 godina

Samo mi nemojte kukati kao da niste sposobni da s radikalsko-dssovskom opstrukcijom/destrukcijom izadjete na kraj. Sposobni ste itekako. Nadam se da uskoro sledi efektan zavrsni cin posle koga cemo ziveti normalno.

T.

pre 15 godina

Ne smem vise da idem u centar grada, novinare prebijaju na ulici dok policija gleda, predsedniku republike salju pretnje smrcu, i svi se prave da je to normalno... 'Alo da li cete vise da ucinite nesto?

Dušan

pre 15 godina

Ultradesničarske grupacije postoje, nažalost, u mnogim civilizovanim zemljama, i naravno, izazivaju zgražavanje i gađenje kod pristojnih ljudi. Ono što je specifično za naš slučaj je da su njihovi politički predstavnici zamalo došli na vlast. Zaista više nikada ne bih želeo da čujem ono iz predizborne kampanje "hajde neka dođe SRS na vlast, pa da vidimo i to čudo" - oni nikada ne smeju prići vlasti. A što se tiče razuzdanih i raspojasanih ultradesničara - samo mere pravne države. Ako učine bilo koje krivično delo, a skloni su tome - maksimalno moguća kazna, drugog načina nema.

mary

pre 15 godina

A sto Patriote ne postanu patriote i lepo pomognu onim ljudima na Kosovu, npr. pomognu im da skinu letinu, spreme drva za zimu, poprave nesto oko kuca (znamo da tamo uglavnom zive stariji ljudi), pa onda prate djake pesake koji pesace po 10 km do skole, pa onda.... ih, ima toga koliko hocete, a oni su svi zdravi, mladi, jaki!

Figaro

pre 15 godina

Najžnije je da DS ne naseda na njihove provokacije a oni to upravo i žele,jer kad se spustiš na budalin nivo on će da te dobije na iskustvo.
SRS zna im da rejting vrtoglavo pada i na sve moguće načine će da se trude da pogoršaju stanje u zemlji.
Onaj normalan svet koji je glasao za njih treba da vidi da je ovo skup jednih najobičnijih štetočina,neradnika i vucibatina koji bi dokrajčili Srbiju za sva vremena.

Mashinovodja

pre 15 godina

Naravno da je ceo pokušaj izazivanja gužve i nereda u vezi s Karadžićem samo pokušaj SRS da (još) nešto ušićari udarajući u "patriJotske" talambase i pozivajući razne manijake da divljaju i prebijaju po Beogradu. Čelnici SRS su svesni da gubitkom poslednjih izbora sada trče svoj poslednji krug i da im osim ogoljenog nasilja više ništa ne preostaje.
Ali ne krivim ja njih, jer znam ko su, a naročito kakvi su. Ja bih samo želeo da oni jadnici koje će se odazvati pozivu SRS i doći da "demonstriraju" u Beograd (za sendvič, pivo i besplatan prevoz) pokušaju da nađu odgovor na jednostavno pitanje: kako to da ta ista SRS, čiji je šef otišao u Hag uz trubače i opšteradikalsko veselje, sada se kao nešto strašno bori da Karadžić ne bude ekspedovan za Hag? Po čemu je Šešeljev odlazak u Hag bio izraz patriotizma, a Karadžićevo izručenje tobože "izdaja srBstva"?
Ja znam da pristalicama SRS logika i zdrav razum nikad nisu bili jača strana, ali ipak, neka bar jednom pokušaju da malo uključe mozak pre nego što se odazovu pozivu čelnika SRS na "odbranu" nečega. Brzo će shvatiti da je ovo samo još jedna manipulacija i još jedan pokušaj čelnika SRS da iskoriste njihovo razočarenje, očaj i bes za svoje čisto lične ciljeve održavanja u politici i zadržavanja svih privilegija i koristi koje iz toga proističu. Ništa više. Nema tu nikakve "odbrane" ni Karadžića, ni "ugroženog i napadnutog srBstva".
Podsećanja radi, napominjem da nekada čuvenu liniju Karlobag-Karlovac-Virovitica-bla-bla-bla-trt-mrt nijedan čelnik SRS više i ne pominje. A nekada se nije moglo živeti od radikalske galame "Karlovac-Karlobag"...

Draža

pre 15 godina

Šta će biti poruka mitinga?! Nove patike i garderoba jesen-zima?!? Vučiću, ti si sramota za srpski narod! Kakav ti to prosperitet nudiš kada ne poštuješ osnovne civilizacijske postulate?

Nada sa nadom

pre 15 godina

Napokon se pojavila nada da ce nasa drzava krenuti nekim boljim pravcem, ujedno sa drzavnim poboljsajnem i nama gradjanima ce biti bolje, zato ne dozvoliti radikalima i njima slicnim da unistava i vraca nas u doba hordi, ne ne dozvoliti njihov fasizam, nego zakonski spreciti delovanje svih oblika maltretiranja gradjana, a ako treba neka se i zakonski ukinu takve stranke, a njihovi lideri da se nadju na optuzenickoj klupi.Samo tako ce drzava biti prihvacena od ostatka Evrope,a mi gradjani imacemo slobodu zivljenja bez svakonevne doze mrznje i primitivizma.Uostalom i zadnji izbori su pokazali za koju su opciju gradjani

bora

pre 15 godina

radikali ce silaziti sa politicke scene Srbije kako se bude menjala kolektivna svest nacije ili ce se transformisati kada shvate da postoje pravila igre, na primer, kao u odbojci gde mozemo da se takmicimo sa svima...a ne da ljudima obrcu sistem vrednosti naopacke...sve je prolazno, vremenom svako dobije mesto koje zasluzi...uostalom, sta su oni do sada dobro uradili svom narodu? Voleo bih da nam neko od njih kaze konkretno!

advantex

pre 15 godina

Kao sto rece ovde jedan komentator, "manje price vise dela". Dajte narodu posla da radi nesto normalno, pa da vidimo onda da li ce posle neki da tako lako nadju bukace i prebijace kada ce im "radnici" biti uposljeni u nekoj drugoj bransi. Mada koliko bilo tuzno, istina je da ovakvo drustvo odgovara zapadu za njihove prljave poduhvate, jer i DW,CNN,BBC i svi ostali free news kanali na Astri 19e preneli su prvo nerede, a ne pozitivnu vest da konacno saradjujemo sa Hagom.

Prevodilac I

pre 15 godina

Neki Srbiji zele pokoj a ne spokoj! Izoluj nas pa vladaj, je trajna parola kojom su se u Srbiji sluzili i pre SRS. SRS pokusava vec okamenjenim metodoma nazad. Ali nema povratka. Politicki retour je nemoguc!
Iako bolna za nas sve, ova danasnja previranja, ova politicka kristalizacija i destilacija drustva tako gode.

Uvrnuti zivac

pre 15 godina

Novinare ce ovih dana da cuvaju clanovi SRS. Covek, bez imalo grize savesti, saopstava nesto nenormalno kao najnormalniju stvar u ovom trenutku. Sramota me je sto imam sluh, pa cujem takve izjave i samog sebe nerviram. Pa majko rodjena, kakve to mirne mitinge spremaju, kad nude zastitu novinarima? Ko se to krece u povorci, kad SRS daje svoje telohranitelje u odbranu 7 sile? ... Zemljo, otvori se...Ovih dana mi je zao sto sam uopste rodjen u ovakvom drustvu...A nekada sam slusao kako bi time trebalo da se ponosim...Blago ludima...

nas 8 miliona

pre 15 godina

Sve dok glas (reč) Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića imaju i trunku političke težine, u žalosnoj Srbiji tipovi poput Ilića i Koštunice će biti patriote.
"Jednim potezom DVE (SVE) MUVE".
Nema veće sreće od godišnjeg odmora i siguranog posla, krov nad glavom i miran san.
To nam očigledno ne daju Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić.
Imaju li oni prava na to?

Dusan.K.

pre 15 godina

Ma zinulo je znate sta Radikalima i za Karadzica, zasto nisu pravili skandale kad im je Seselj otisao u Hag, samo koriste svaku mogucu situaciju da se potpisu uz neki "patriotizam" i pridobiju ljude oko sebe. Prvo nacionalizam nije patriotizam, jer Istorija je pokazala i dokazala da je nacionalizam poguban za svaku naciju. Da li volite bilo cije nacionaliste, Ruske, Nemacke, Hrvatske? Tako i zato ni nas niko ne voli i takva politika izaziva krvoprolice, takva politika je kriva za 90-te. Takva politika nije buducnost, to je retro-primitivna politika koja se razlivala Srednjim Vekom. Pa jesmo li mi Srbi i dalje u Srednjem Veku? Moramo imati razumevanja za druge nacije, moramo imati razumevanja da nije svako ko je Srbin u pravu i cist kao suza. Svako ko je pozvan u Hag, nije pozvan jer su mu ruke ciste! Nacionalizam nije patriotizam!

Dusan.K.

pre 15 godina

Ma zinulo je znate sta Radikalima i za Karadzica, zasto nisu pravili skandale kad im je Seselj otisao u Hag, samo koriste svaku mogucu situaciju da se potpisu uz neki "patriotizam" i pridobiju ljude oko sebe. Prvo nacionalizam nije patriotizam, jer Istorija je pokazala i dokazala da je nacionalizam poguban za svaku naciju. Da li volite bilo cije nacionaliste, Ruske, Nemacke, Hrvatske? Tako i zato ni nas niko ne voli i takva politika izaziva krvoprolice, takva politika je kriva za 90-te. Takva politika nije buducnost, to je retro-primitivna politika koja se razlivala Srednjim Vekom. Pa jesmo li mi Srbi i dalje u Srednjem Veku? Moramo imati razumevanja za druge nacije, moramo imati razumevanja da nije svako ko je Srbin u pravu i cist kao suza. Svako ko je pozvan u Hag, nije pozvan jer su mu ruke ciste! Nacionalizam nije patriotizam!

nas 8 miliona

pre 15 godina

Sve dok glas (reč) Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića imaju i trunku političke težine, u žalosnoj Srbiji tipovi poput Ilića i Koštunice će biti patriote.
"Jednim potezom DVE (SVE) MUVE".
Nema veće sreće od godišnjeg odmora i siguranog posla, krov nad glavom i miran san.
To nam očigledno ne daju Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić.
Imaju li oni prava na to?

Uvrnuti zivac

pre 15 godina

Novinare ce ovih dana da cuvaju clanovi SRS. Covek, bez imalo grize savesti, saopstava nesto nenormalno kao najnormalniju stvar u ovom trenutku. Sramota me je sto imam sluh, pa cujem takve izjave i samog sebe nerviram. Pa majko rodjena, kakve to mirne mitinge spremaju, kad nude zastitu novinarima? Ko se to krece u povorci, kad SRS daje svoje telohranitelje u odbranu 7 sile? ... Zemljo, otvori se...Ovih dana mi je zao sto sam uopste rodjen u ovakvom drustvu...A nekada sam slusao kako bi time trebalo da se ponosim...Blago ludima...

Mashinovodja

pre 15 godina

Naravno da je ceo pokušaj izazivanja gužve i nereda u vezi s Karadžićem samo pokušaj SRS da (još) nešto ušićari udarajući u "patriJotske" talambase i pozivajući razne manijake da divljaju i prebijaju po Beogradu. Čelnici SRS su svesni da gubitkom poslednjih izbora sada trče svoj poslednji krug i da im osim ogoljenog nasilja više ništa ne preostaje.
Ali ne krivim ja njih, jer znam ko su, a naročito kakvi su. Ja bih samo želeo da oni jadnici koje će se odazvati pozivu SRS i doći da "demonstriraju" u Beograd (za sendvič, pivo i besplatan prevoz) pokušaju da nađu odgovor na jednostavno pitanje: kako to da ta ista SRS, čiji je šef otišao u Hag uz trubače i opšteradikalsko veselje, sada se kao nešto strašno bori da Karadžić ne bude ekspedovan za Hag? Po čemu je Šešeljev odlazak u Hag bio izraz patriotizma, a Karadžićevo izručenje tobože "izdaja srBstva"?
Ja znam da pristalicama SRS logika i zdrav razum nikad nisu bili jača strana, ali ipak, neka bar jednom pokušaju da malo uključe mozak pre nego što se odazovu pozivu čelnika SRS na "odbranu" nečega. Brzo će shvatiti da je ovo samo još jedna manipulacija i još jedan pokušaj čelnika SRS da iskoriste njihovo razočarenje, očaj i bes za svoje čisto lične ciljeve održavanja u politici i zadržavanja svih privilegija i koristi koje iz toga proističu. Ništa više. Nema tu nikakve "odbrane" ni Karadžića, ni "ugroženog i napadnutog srBstva".
Podsećanja radi, napominjem da nekada čuvenu liniju Karlobag-Karlovac-Virovitica-bla-bla-bla-trt-mrt nijedan čelnik SRS više i ne pominje. A nekada se nije moglo živeti od radikalske galame "Karlovac-Karlobag"...

Prevodilac I

pre 15 godina

Neki Srbiji zele pokoj a ne spokoj! Izoluj nas pa vladaj, je trajna parola kojom su se u Srbiji sluzili i pre SRS. SRS pokusava vec okamenjenim metodoma nazad. Ali nema povratka. Politicki retour je nemoguc!
Iako bolna za nas sve, ova danasnja previranja, ova politicka kristalizacija i destilacija drustva tako gode.

Draža

pre 15 godina

Šta će biti poruka mitinga?! Nove patike i garderoba jesen-zima?!? Vučiću, ti si sramota za srpski narod! Kakav ti to prosperitet nudiš kada ne poštuješ osnovne civilizacijske postulate?

Figaro

pre 15 godina

Najžnije je da DS ne naseda na njihove provokacije a oni to upravo i žele,jer kad se spustiš na budalin nivo on će da te dobije na iskustvo.
SRS zna im da rejting vrtoglavo pada i na sve moguće načine će da se trude da pogoršaju stanje u zemlji.
Onaj normalan svet koji je glasao za njih treba da vidi da je ovo skup jednih najobičnijih štetočina,neradnika i vucibatina koji bi dokrajčili Srbiju za sva vremena.

mary

pre 15 godina

A sto Patriote ne postanu patriote i lepo pomognu onim ljudima na Kosovu, npr. pomognu im da skinu letinu, spreme drva za zimu, poprave nesto oko kuca (znamo da tamo uglavnom zive stariji ljudi), pa onda prate djake pesake koji pesace po 10 km do skole, pa onda.... ih, ima toga koliko hocete, a oni su svi zdravi, mladi, jaki!

Dušan

pre 15 godina

Ultradesničarske grupacije postoje, nažalost, u mnogim civilizovanim zemljama, i naravno, izazivaju zgražavanje i gađenje kod pristojnih ljudi. Ono što je specifično za naš slučaj je da su njihovi politički predstavnici zamalo došli na vlast. Zaista više nikada ne bih želeo da čujem ono iz predizborne kampanje "hajde neka dođe SRS na vlast, pa da vidimo i to čudo" - oni nikada ne smeju prići vlasti. A što se tiče razuzdanih i raspojasanih ultradesničara - samo mere pravne države. Ako učine bilo koje krivično delo, a skloni su tome - maksimalno moguća kazna, drugog načina nema.

bora

pre 15 godina

radikali ce silaziti sa politicke scene Srbije kako se bude menjala kolektivna svest nacije ili ce se transformisati kada shvate da postoje pravila igre, na primer, kao u odbojci gde mozemo da se takmicimo sa svima...a ne da ljudima obrcu sistem vrednosti naopacke...sve je prolazno, vremenom svako dobije mesto koje zasluzi...uostalom, sta su oni do sada dobro uradili svom narodu? Voleo bih da nam neko od njih kaze konkretno!

Katica

pre 15 godina

To što radi SRS i slični, nikako nije slučajno, to je prirodno stanje pošto nije bilo lustracije! Klima (u kulturi, medijima, politici) u zemlji se od odlaska Miloševića nije promenila. Mediji i dalje sprečavaju da se Srbija „unormali“! SRS je PRODUŽENA RUKA kulturne i medijske klime. I dalje se narod truje praznim pričama o „našoj“ slavnoj prošlosti i dalje se emituje mržnja prema svemu što je zapadno i dalje se vodi rat protiv SAD, veličanjem antiglobalizma, i dalje se u medijima Srbija drži kao „taoc“ „ruske gubernije“! Zapadne građanske vrednosti su i dalje poslednja rupa na svirali u našim medijima. Ta klima je izuzetno opasna jer bi da vodi VEČNI RAT protiv zapada (samo po sebi to je samoubilačka ideja da 7 miliona ljudi suprotstaviš 1 milijardi najrazvijenijih i najmoćnijih).

Bucko razmisljam

pre 15 godina

Stranka kao sto je SRS bila bi i u Africi ZABRANJENA u Srbiji nije ! Zahvaljujuci njima svaki put kad pocnem citati samo naslove dogadjaja u Srbiji, "proveravam" da nisam slucajno na nekom pogresnom Sajtu koji izvestava iz delova Sveta gde civilizacija jos nije DOPRLA ! Ko je u Srbiji na Vlasti ???? Hoce li Srbija u EU ??? Pa onda HAPSITE sve oni koji remete normalno funkcionisanje PRAVNE DRZAVE ! Dokle ce Srbija ispastati zbog njihove fasisticke politike i stavljati Srbiju i njene NORMALNE gradjene u "zalog" za NJIHOVE ratne optuzenike ?

MojaKuca

pre 15 godina

Apelujem na sve ljude koji su glasali za SRS a sada imaju moralne dileme, da poslusaju svoj glas razuma i promene svoje opredeljenje. Jer, sazrevanje u politickom i moralnom smislu moze biti samo dobrodoslo, a, verujte, sada je pravi istorijski cas za to. Samo napred, i bez straha od osude, dopustite si da prihvatite ono sto osecate i oduzmite im svoj glas - zasluzili su to, vec i samim tim sto su vas prevarili.

Nada sa nadom

pre 15 godina

Napokon se pojavila nada da ce nasa drzava krenuti nekim boljim pravcem, ujedno sa drzavnim poboljsajnem i nama gradjanima ce biti bolje, zato ne dozvoliti radikalima i njima slicnim da unistava i vraca nas u doba hordi, ne ne dozvoliti njihov fasizam, nego zakonski spreciti delovanje svih oblika maltretiranja gradjana, a ako treba neka se i zakonski ukinu takve stranke, a njihovi lideri da se nadju na optuzenickoj klupi.Samo tako ce drzava biti prihvacena od ostatka Evrope,a mi gradjani imacemo slobodu zivljenja bez svakonevne doze mrznje i primitivizma.Uostalom i zadnji izbori su pokazali za koju su opciju gradjani

advantex

pre 15 godina

Kao sto rece ovde jedan komentator, "manje price vise dela". Dajte narodu posla da radi nesto normalno, pa da vidimo onda da li ce posle neki da tako lako nadju bukace i prebijace kada ce im "radnici" biti uposljeni u nekoj drugoj bransi. Mada koliko bilo tuzno, istina je da ovakvo drustvo odgovara zapadu za njihove prljave poduhvate, jer i DW,CNN,BBC i svi ostali free news kanali na Astri 19e preneli su prvo nerede, a ne pozitivnu vest da konacno saradjujemo sa Hagom.

Bezbrizan

pre 15 godina

Samo mi nemojte kukati kao da niste sposobni da s radikalsko-dssovskom opstrukcijom/destrukcijom izadjete na kraj. Sposobni ste itekako. Nadam se da uskoro sledi efektan zavrsni cin posle koga cemo ziveti normalno.

bezimena

pre 15 godina

Većini gradjana Srbije nisu potrebna "tumačenja i prevodi" nego preduzimanje hitnih KONKRETNIH MERA u cilju bezbednosti gradjana i zaštite državnog uredjenja!

Demokratija nije anarhija!

T.

pre 15 godina

Ne smem vise da idem u centar grada, novinare prebijaju na ulici dok policija gleda, predsedniku republike salju pretnje smrcu, i svi se prave da je to normalno... 'Alo da li cete vise da ucinite nesto?

Miroslav

pre 15 godina

Dragi normalni gradjani ove lepe ali na zalost jos ne sazrele zemlje Srbije,

Predlazem da sve radikale i kvazi patriote na taj nacin i sa tim mentalnim sklopom posaljemo u Sheweningen i u Holandiju da nauce osnovne vrednosti civilizacije i sta je to pravi patriotizam!

srdja

pre 15 godina

Ko da su svi pali sa kruske...Gospodo sa vlasti kad ostvarite sva predizborna obecanja "radikalizacija srbije" ce biti samo dobar vic i zato manje pricajte a vise radite u korist nas gradjana ove zemlje , a samim tim i u vasu korist!!!

(Vlast)a

pre 15 godina

DS da se okrene stvarnim vitalnim potrebama naroda koje nisu ni Kosovo ni srpstvo i pravoslavlje,da pojasni svoje stavove i da budu bar upola onoliko hrabri i agilni kakvi su bili do pre pet godina.Radikalsko vodjstvo treba da ode kod Dabica-Karadiza na terapiju jer se ponasaju i govore vrlo nesuvislo,pa im malo tihovanja i treperenja ne bi bilo zgoreg.

Milica Bg

pre 15 godina

Samo napred! Hocemo posao i da mozemo mirno da se prosetamo gradom a ne da ne mogu da mrdnem nigde zato sto ce neko da se izivljava gradom i shatro niko u tome ne moze da ga spreci. Malo vise odlucnosti i sve ce biti ok! Samo bih zelela da vidim jos veci odziv i jos jace odupiranje ovome sto nam se desava jer nije dobro i jer to treba pokazati i ovde i svetu. Ne zelim da verujem da je podrska radikalima znatna ali zato moramo da pokazemo da nije tako. Dosta cutanja!!!

nas 8 miliona

pre 15 godina

Sve dok glas (reč) Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića imaju i trunku političke težine, u žalosnoj Srbiji tipovi poput Ilića i Koštunice će biti patriote.
"Jednim potezom DVE (SVE) MUVE".
Nema veće sreće od godišnjeg odmora i siguranog posla, krov nad glavom i miran san.
To nam očigledno ne daju Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić.
Imaju li oni prava na to?

Dusan.K.

pre 15 godina

Ma zinulo je znate sta Radikalima i za Karadzica, zasto nisu pravili skandale kad im je Seselj otisao u Hag, samo koriste svaku mogucu situaciju da se potpisu uz neki "patriotizam" i pridobiju ljude oko sebe. Prvo nacionalizam nije patriotizam, jer Istorija je pokazala i dokazala da je nacionalizam poguban za svaku naciju. Da li volite bilo cije nacionaliste, Ruske, Nemacke, Hrvatske? Tako i zato ni nas niko ne voli i takva politika izaziva krvoprolice, takva politika je kriva za 90-te. Takva politika nije buducnost, to je retro-primitivna politika koja se razlivala Srednjim Vekom. Pa jesmo li mi Srbi i dalje u Srednjem Veku? Moramo imati razumevanja za druge nacije, moramo imati razumevanja da nije svako ko je Srbin u pravu i cist kao suza. Svako ko je pozvan u Hag, nije pozvan jer su mu ruke ciste! Nacionalizam nije patriotizam!

Uvrnuti zivac

pre 15 godina

Novinare ce ovih dana da cuvaju clanovi SRS. Covek, bez imalo grize savesti, saopstava nesto nenormalno kao najnormalniju stvar u ovom trenutku. Sramota me je sto imam sluh, pa cujem takve izjave i samog sebe nerviram. Pa majko rodjena, kakve to mirne mitinge spremaju, kad nude zastitu novinarima? Ko se to krece u povorci, kad SRS daje svoje telohranitelje u odbranu 7 sile? ... Zemljo, otvori se...Ovih dana mi je zao sto sam uopste rodjen u ovakvom drustvu...A nekada sam slusao kako bi time trebalo da se ponosim...Blago ludima...

Prevodilac I

pre 15 godina

Neki Srbiji zele pokoj a ne spokoj! Izoluj nas pa vladaj, je trajna parola kojom su se u Srbiji sluzili i pre SRS. SRS pokusava vec okamenjenim metodoma nazad. Ali nema povratka. Politicki retour je nemoguc!
Iako bolna za nas sve, ova danasnja previranja, ova politicka kristalizacija i destilacija drustva tako gode.

Dušan

pre 15 godina

Ultradesničarske grupacije postoje, nažalost, u mnogim civilizovanim zemljama, i naravno, izazivaju zgražavanje i gađenje kod pristojnih ljudi. Ono što je specifično za naš slučaj je da su njihovi politički predstavnici zamalo došli na vlast. Zaista više nikada ne bih želeo da čujem ono iz predizborne kampanje "hajde neka dođe SRS na vlast, pa da vidimo i to čudo" - oni nikada ne smeju prići vlasti. A što se tiče razuzdanih i raspojasanih ultradesničara - samo mere pravne države. Ako učine bilo koje krivično delo, a skloni su tome - maksimalno moguća kazna, drugog načina nema.

advantex

pre 15 godina

Kao sto rece ovde jedan komentator, "manje price vise dela". Dajte narodu posla da radi nesto normalno, pa da vidimo onda da li ce posle neki da tako lako nadju bukace i prebijace kada ce im "radnici" biti uposljeni u nekoj drugoj bransi. Mada koliko bilo tuzno, istina je da ovakvo drustvo odgovara zapadu za njihove prljave poduhvate, jer i DW,CNN,BBC i svi ostali free news kanali na Astri 19e preneli su prvo nerede, a ne pozitivnu vest da konacno saradjujemo sa Hagom.

Draža

pre 15 godina

Šta će biti poruka mitinga?! Nove patike i garderoba jesen-zima?!? Vučiću, ti si sramota za srpski narod! Kakav ti to prosperitet nudiš kada ne poštuješ osnovne civilizacijske postulate?

mary

pre 15 godina

A sto Patriote ne postanu patriote i lepo pomognu onim ljudima na Kosovu, npr. pomognu im da skinu letinu, spreme drva za zimu, poprave nesto oko kuca (znamo da tamo uglavnom zive stariji ljudi), pa onda prate djake pesake koji pesace po 10 km do skole, pa onda.... ih, ima toga koliko hocete, a oni su svi zdravi, mladi, jaki!

MojaKuca

pre 15 godina

Apelujem na sve ljude koji su glasali za SRS a sada imaju moralne dileme, da poslusaju svoj glas razuma i promene svoje opredeljenje. Jer, sazrevanje u politickom i moralnom smislu moze biti samo dobrodoslo, a, verujte, sada je pravi istorijski cas za to. Samo napred, i bez straha od osude, dopustite si da prihvatite ono sto osecate i oduzmite im svoj glas - zasluzili su to, vec i samim tim sto su vas prevarili.

T.

pre 15 godina

Ne smem vise da idem u centar grada, novinare prebijaju na ulici dok policija gleda, predsedniku republike salju pretnje smrcu, i svi se prave da je to normalno... 'Alo da li cete vise da ucinite nesto?

Katica

pre 15 godina

To što radi SRS i slični, nikako nije slučajno, to je prirodno stanje pošto nije bilo lustracije! Klima (u kulturi, medijima, politici) u zemlji se od odlaska Miloševića nije promenila. Mediji i dalje sprečavaju da se Srbija „unormali“! SRS je PRODUŽENA RUKA kulturne i medijske klime. I dalje se narod truje praznim pričama o „našoj“ slavnoj prošlosti i dalje se emituje mržnja prema svemu što je zapadno i dalje se vodi rat protiv SAD, veličanjem antiglobalizma, i dalje se u medijima Srbija drži kao „taoc“ „ruske gubernije“! Zapadne građanske vrednosti su i dalje poslednja rupa na svirali u našim medijima. Ta klima je izuzetno opasna jer bi da vodi VEČNI RAT protiv zapada (samo po sebi to je samoubilačka ideja da 7 miliona ljudi suprotstaviš 1 milijardi najrazvijenijih i najmoćnijih).

Miroslav

pre 15 godina

Dragi normalni gradjani ove lepe ali na zalost jos ne sazrele zemlje Srbije,

Predlazem da sve radikale i kvazi patriote na taj nacin i sa tim mentalnim sklopom posaljemo u Sheweningen i u Holandiju da nauce osnovne vrednosti civilizacije i sta je to pravi patriotizam!

Bucko razmisljam

pre 15 godina

Stranka kao sto je SRS bila bi i u Africi ZABRANJENA u Srbiji nije ! Zahvaljujuci njima svaki put kad pocnem citati samo naslove dogadjaja u Srbiji, "proveravam" da nisam slucajno na nekom pogresnom Sajtu koji izvestava iz delova Sveta gde civilizacija jos nije DOPRLA ! Ko je u Srbiji na Vlasti ???? Hoce li Srbija u EU ??? Pa onda HAPSITE sve oni koji remete normalno funkcionisanje PRAVNE DRZAVE ! Dokle ce Srbija ispastati zbog njihove fasisticke politike i stavljati Srbiju i njene NORMALNE gradjene u "zalog" za NJIHOVE ratne optuzenike ?

Mashinovodja

pre 15 godina

Naravno da je ceo pokušaj izazivanja gužve i nereda u vezi s Karadžićem samo pokušaj SRS da (još) nešto ušićari udarajući u "patriJotske" talambase i pozivajući razne manijake da divljaju i prebijaju po Beogradu. Čelnici SRS su svesni da gubitkom poslednjih izbora sada trče svoj poslednji krug i da im osim ogoljenog nasilja više ništa ne preostaje.
Ali ne krivim ja njih, jer znam ko su, a naročito kakvi su. Ja bih samo želeo da oni jadnici koje će se odazvati pozivu SRS i doći da "demonstriraju" u Beograd (za sendvič, pivo i besplatan prevoz) pokušaju da nađu odgovor na jednostavno pitanje: kako to da ta ista SRS, čiji je šef otišao u Hag uz trubače i opšteradikalsko veselje, sada se kao nešto strašno bori da Karadžić ne bude ekspedovan za Hag? Po čemu je Šešeljev odlazak u Hag bio izraz patriotizma, a Karadžićevo izručenje tobože "izdaja srBstva"?
Ja znam da pristalicama SRS logika i zdrav razum nikad nisu bili jača strana, ali ipak, neka bar jednom pokušaju da malo uključe mozak pre nego što se odazovu pozivu čelnika SRS na "odbranu" nečega. Brzo će shvatiti da je ovo samo još jedna manipulacija i još jedan pokušaj čelnika SRS da iskoriste njihovo razočarenje, očaj i bes za svoje čisto lične ciljeve održavanja u politici i zadržavanja svih privilegija i koristi koje iz toga proističu. Ništa više. Nema tu nikakve "odbrane" ni Karadžića, ni "ugroženog i napadnutog srBstva".
Podsećanja radi, napominjem da nekada čuvenu liniju Karlobag-Karlovac-Virovitica-bla-bla-bla-trt-mrt nijedan čelnik SRS više i ne pominje. A nekada se nije moglo živeti od radikalske galame "Karlovac-Karlobag"...

Figaro

pre 15 godina

Najžnije je da DS ne naseda na njihove provokacije a oni to upravo i žele,jer kad se spustiš na budalin nivo on će da te dobije na iskustvo.
SRS zna im da rejting vrtoglavo pada i na sve moguće načine će da se trude da pogoršaju stanje u zemlji.
Onaj normalan svet koji je glasao za njih treba da vidi da je ovo skup jednih najobičnijih štetočina,neradnika i vucibatina koji bi dokrajčili Srbiju za sva vremena.

Nada sa nadom

pre 15 godina

Napokon se pojavila nada da ce nasa drzava krenuti nekim boljim pravcem, ujedno sa drzavnim poboljsajnem i nama gradjanima ce biti bolje, zato ne dozvoliti radikalima i njima slicnim da unistava i vraca nas u doba hordi, ne ne dozvoliti njihov fasizam, nego zakonski spreciti delovanje svih oblika maltretiranja gradjana, a ako treba neka se i zakonski ukinu takve stranke, a njihovi lideri da se nadju na optuzenickoj klupi.Samo tako ce drzava biti prihvacena od ostatka Evrope,a mi gradjani imacemo slobodu zivljenja bez svakonevne doze mrznje i primitivizma.Uostalom i zadnji izbori su pokazali za koju su opciju gradjani

bora

pre 15 godina

radikali ce silaziti sa politicke scene Srbije kako se bude menjala kolektivna svest nacije ili ce se transformisati kada shvate da postoje pravila igre, na primer, kao u odbojci gde mozemo da se takmicimo sa svima...a ne da ljudima obrcu sistem vrednosti naopacke...sve je prolazno, vremenom svako dobije mesto koje zasluzi...uostalom, sta su oni do sada dobro uradili svom narodu? Voleo bih da nam neko od njih kaze konkretno!

Bezbrizan

pre 15 godina

Samo mi nemojte kukati kao da niste sposobni da s radikalsko-dssovskom opstrukcijom/destrukcijom izadjete na kraj. Sposobni ste itekako. Nadam se da uskoro sledi efektan zavrsni cin posle koga cemo ziveti normalno.

Milica Bg

pre 15 godina

Samo napred! Hocemo posao i da mozemo mirno da se prosetamo gradom a ne da ne mogu da mrdnem nigde zato sto ce neko da se izivljava gradom i shatro niko u tome ne moze da ga spreci. Malo vise odlucnosti i sve ce biti ok! Samo bih zelela da vidim jos veci odziv i jos jace odupiranje ovome sto nam se desava jer nije dobro i jer to treba pokazati i ovde i svetu. Ne zelim da verujem da je podrska radikalima znatna ali zato moramo da pokazemo da nije tako. Dosta cutanja!!!

srdja

pre 15 godina

Ko da su svi pali sa kruske...Gospodo sa vlasti kad ostvarite sva predizborna obecanja "radikalizacija srbije" ce biti samo dobar vic i zato manje pricajte a vise radite u korist nas gradjana ove zemlje , a samim tim i u vasu korist!!!

(Vlast)a

pre 15 godina

DS da se okrene stvarnim vitalnim potrebama naroda koje nisu ni Kosovo ni srpstvo i pravoslavlje,da pojasni svoje stavove i da budu bar upola onoliko hrabri i agilni kakvi su bili do pre pet godina.Radikalsko vodjstvo treba da ode kod Dabica-Karadiza na terapiju jer se ponasaju i govore vrlo nesuvislo,pa im malo tihovanja i treperenja ne bi bilo zgoreg.

bezimena

pre 15 godina

Većini gradjana Srbije nisu potrebna "tumačenja i prevodi" nego preduzimanje hitnih KONKRETNIH MERA u cilju bezbednosti gradjana i zaštite državnog uredjenja!

Demokratija nije anarhija!