Ilić: Prazna obećanja ZES-a

Lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da je i "koaliciji Čanak DS i G17 plus" postalo jasno da narod u Srbiji ne želi po svaku cenu potpisivanje SSP-a.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 22.04.2008.

18:09

Default images

Kako je rekao, zbog toga su i oni počeli da pričaju o "maloj verovatnoći" da će to i biti urađeno do 11. maja. "Pričaju sve vreme o tome da Evropa nema alternativu, a sad odjednom kažu da je mala verovatnoća da Sporazum bude potpisan do izbora", naveo je Ilić i pozvao političke protivnike da narodu objasne "šta im je iz Evropske unije poručeno".

"To je još jedan primer kako izgledaju prazna predizborna obećanja Tadića i Đelića i njihovih prijatelja Čanka i Dinkića", kazao je lider Nove Srbije.

Ilić je ponovio da Srbija treba da uđe u Evropsku uniju, ali onako kako se zalaže koalicija DSS-NS, celovita sa Kosovom u svom sastavu, i naglasio da sa tim ne treba žuriti, već prvo razgovarati i zahtevati da se Evropska unija izjasni gde su granice Srbije.

Aligrudić: Poštovati Srbiju u priznatim granicama

Funkcioner Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić izjavio je večeras u Požarevcu da je ključno pitanje izbora da li bi Srbija trebalo da prihvati otimanje dela svoje teritorije ili za nju treba da se bori svim legalnim pravnim sredstvima.

"Srbija može i treba da ide u evropske integracije, da se razvija ekonomski i na svaki drugi način, ali mora prvo da poštuje sopstveni teritorijalni integritet i dostojanstvo i razgovara sa drugima o tome da je poštuju u njenim međunarodno priznatim granicama", rekao je Aligrudić.

On je kazao da koalicija DSS-Nova Srbija ne planira unapred ulazak u postizbornu koalicija ni sa jednom političkom partijom, pa ni Srpskom radikalnom strankom.

Funkcioner DSS-a Predrag Bubalo rekao je da će DSS u vlasti nastaviti da radi na razvoju privrede i privlačenju stranih investicija.

"Smanjićemo poreze i dažbine i privući strane investitore. Porez na dobit smanjićemo sa 10 na osam odsto, a sve namete po zaposlenom sa 63,1 odsto, koliko je sada, na 50 procenata", rekao je Bubalo.

Prema njegovim rečima, ta koalicija ako bude u vlasti krenuće u realizaciju već ugovorenih poslova, kao što je autoput Horgoš-Požega i gasni aranžman sa Rusijom.

"To je 4,5 milijardi dolara i najbolja pozivnica za strane investitore", rekao je Bubalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: