SASLUSANI MIRJANA MARKOVIC, SAINOVIC I IVKOVIC

Izvor: B92

Sreda, 16.05.2001.

20:36

Default images
U Palati pravde u Beogradu u sredu je u odvojenim procesima saslusano vise bivsih funkcionera i clanova vladajucih stranaka. O dogadjajima prilikom pokusaja hapsenja Slobodana Milosevica kao svedoci su iskaze dali supruga Milosevica Mirjana Markovic i funkcioner SPS Branislav Ivkovic, javlja Radio B92. Oboje su se kod istraznog sudije Drugog opstinskog suda Ivane Lalovic zadrzali oko sat vremena. Markovic je bez kontakta s novinarima i uz jako obezbedjenje napustila zgradu, dok je, nesto kasnije, Ivkovic novinarima rekao da je sudiji ovako opisao razloge za pucnjavu u rezidenciji Milosevica: “Ispricao sam kako sam saznao da je 7 automobila s ljudima u maskirnim uniformama i 3 kola Hitne pomoci, doslo pred rezidenciju. Ja sam izasao za govornicu i objavio da se nesto cudno dogadja. E, onda smo shvatili da su iz nekih karavan-vozila poceli da ispadaju oni koji imaju zenske najlon carape na glavama i ja sam pricao kako su dojurili do kapije rezidencije s nekim belim karavanom, kako su pritrcali ogradi i bacili neka sredstva za praskanje, i kako su se culi pucnji u momentu kada su 1 ili 2 od njih preskakala ogradu. Eto o tome sam pricao”, rekao je Ivkovic. Upitan da li je sudiji ispricao ko je iz rezidencije pruzao otpor policiji Ivkovic je rekao: “pitajte to sudiju”. Posle Ivkovica bilo je predvidjeno da sudija saslusa i jednog od okrivljenih za organizovanje “skupine koja je organizovala nasilje”, poslanika SPS Ratka Zecevica. Kako je Radiju B92 rekao njegov branilac Branislav Gugl, iako se Zecevic vise sati nalazio u zgradi suda, do saslusanja nije doslo, a novi sastanak sa istraznim sudijom zakazan je za cetvrtak u 9 casova. Gugl je takodje potvrdio da je tokom dana trebalo da svedoci i general policije Senta Milenkovia.

Istovremeno, nekoliko kancelarija dalje, saslusan je funkcioner i savezni poslanik SPS Nikola Sainovic. Pred istraznim sudijom okruznog suda Goranom Cavlinom, Sainovic je saslusavan gotovo 3 sata, nakon cega je u pratnji policijskog obezbedjenja i advokata napustio Palatu pravde.

Sainovic je zajedno s bivsim jugoslovenskim predsednikom Slobodanom Milosevicem, nekadasnjim direktorom Savezne uprave carina Mihaljom Kertesom i bivsim potpredsednikom Savezne vlade Jovanom Zebicem osumnjicen za finansijske malverzacije sredstvima iz Saveznog budzeta. U Palati pravde potvrdjeno je da ce u cetvrtak biti saslusan Jovan Zebic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: