COVIC PROTIV POSTAVLJANJA ROKOVA

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2001.

20:09

Default images
Sef Koordinacionog tela za Kosmet Nebojsa Covic je rekao da je protiv postavljanja rokova u dijalogu sa albanskom stranom na jugu Srbije, jer to moze da iritira obe strane u pregovorima. "Pravi rezultati sadasnjeg dijaloga bili bi razoruzanje naoruzanih grupacija, povratak raseljenih lica, povlacenje vanredno angazovanih policijskih snaga i vracanje zivota u normalu", rekao je Covic za "Blic". Kako prenosi Srna, on je istakao da bi bio zadovoljan da se to desi do polovine godine, ali da je trenutno neizvesno da li ce se do tada ostvariti. On je pozvao Albance sa juga Srbije da se integrisu u drustvo i ponovio da ce svi koji ostave puske i vrate se kucama biti amnestirani, osim onih za koje postoje cvrsti dokazi da su pocinili zlocine. Covic je ocenio da, sto se tice srpske strane, nista nije sporno, ali da je problem kod Albanaca koji zatezu pregovore, zbog nedostatka poverenja i postojanja militantnih grupa koje vrse pritisak na umerene Albance. On je istakao da je pogresno bilo kakvo uslovljavanje pregovora ulaskom ili neulaskom jugoslovenskih snaga u sektor B Zone bezbednosti, jer u dijalogu nema napretka ako jedna strana stalno insistira na zahtevima, koji su namerno probrani da budu neprihvatljivi. Covic je dodao da bi koncept rada Koordinacionog tela bio dobar i za Kosovo, ali ne koncept koji bi podrazumevao da onaj ko se time bavi sedi u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: