DJINDJIC ZA SUDJENJE U BEOGRADU

Izvor: B92

Utorak, 10.04.2001.

22:01

Default images
Premijer Srbije Zoran Djindjic u utorak je izjavio da sudjenje Slobodanu Milosevicu treba da bude u Beogradu, jer bi to primoralo Srbe da preispitaju svoju ulogu u deceniji krvoprolica, javlja Rojters. "Prihvatiti zahtev za izrucenje Milosevica Haskom tribunalu znacilo bi izvoziti vlastite probleme", rekao je Djindjic na konferenciji za stampu u Budimpesti, posle razgovora s madjarskim kolegom Viktorom Orbanom. "Mi moramo da rekonstruisemo vlastitu proslost u sudskoj proceduri zato sto nije samo Milosevic deo nase proslosti, nego smo to i mi, i zato sto Milosevic ne bi postao to sto jeste bez nas", rekao je Djindjic. Kako prenosi Fonet, on je ponovio da Srbija "nece stati na put odvajanju Crne Gore od Jugoslavije", dodavsi da je clanovima svoje vlade "dao instrukcije da se u vezi sa odvajanjem Crne Gore ne izjasnjavaju ni za ni protiv".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: