KOSTUNICA: BILO NEUSAGLASENOSTI VOJSKE I POLICIJE

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.04.2001.

22:50

Default images
Predsednik SRJ Vojislav Kostunica izjavio je da je prilikom hapsenja Slobodana Milosevica "bilo odredjenih neusaglasenosti izmedju vojnog i policijskog vrha”. Kako javlja dopisnik Radija B92, Kostunica je izjavio da “nije imao valjanu koordinaciju s Ministarstvom unutrasnjih poslova ni cele noci kada se vratio iz Zeneve". Kostunica je kragujevackoj televiziji Kanal 9 rekao da "neke informacije o hapsenju Milosevica nije imao ni ministar inostranih poslova Goran Svilanovic koji je to morao da zna zbog prirode posla". "Tu je bilo mnogo neusaglasenosti, nedostajale su informacije, bila je izvesna doza zatecenosti, nije se funkcionisalo najbolje kada je rec o odnosu izmedju VJ i policije. Medjutim, nije bilo nikakve opstrukcije jer svi akteri u tom slucaju imaju odredjene odgovornosti" naglasio je Kostunica. "Proces protiv Milosevica ne sme biti politicki vec sudski. Jedino politicko je to sto odgovara politicar", rekao je Kostunica i naglasio da je "hapsenje Milosevica nastavak dogadjaja od 5. oktobra u kojima je preovladao razum cime su izbegnuti gradjanski rat i krvoprolice", javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: