KFOR: Kosovski zastitni korpus je multietnicki

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.09.1999.

19:34

Default images
Portparol KFOR-a Ole Irgens izjavio je da je Kosovski zastitni korpus osnovan na multietnickoj osnovi i svi koji zele mogu mu se prikljuciti, pa KFOR ne vidi potrebu za osnivanjem slicnog korpusa srpske ili bilo koje druge etnicke zajednice. "Isto kao sto pripadnici jedne etnicke zajednice nece moci formirati svoje policijske snage, tako nece moci formirati ni svoj korpus. Mogu postojati samo jedinstvene multietnicke policijske snage, kao i jedinstven multietnicki Korpus", rekao je Jirgens, javlja Beta. Predsednik DSK Ibrahim Rugova pozdravio je transformaciju Oslobodilacke vojske Kosova i saglasio se sa najavom Hasima Tacija, jednog od lidera OVK da ce formirati partiju. Rugova je, kako prenosi Makfaks, za list "Bota sot", rekao da ce formiranje nove partije i nove strukture Kosovski zastitni korpus biti deo "pluralistickog zivota na Kosovu pred izbore". Prema Rugovi, Privremeni savet trebalo bi vise da bude politicko i administrativno telo, a ne da se "pretvori u jednonacionalno telo jer ce tako proizvoditi samo probleme".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: