PERISIC O HAGU

Izvor: B92

Sreda, 10.01.2001.

17:06

Default images
Biljana Plavsic je hrabra zena koja je u Hag otisla da skine kolektivnu krivicu sa srpskog naroda iz Bosne, izjavio je na konferenciji za novinare u sredu predsednik Pokreta za demokratsku Srbiju Momcilo Perisic. "Siguran sam da ona nije uzrocnik bilo kakvih zlocina na prostoru Bosne i ocekujem da ce u Hagu biti oslobodjena svake krivice i biti iskoriscena kao svedok", dodao je Perisic. On je ponovio svoj stav da jugoslovenske drzavljane ne treba izrucivati Haskom tribunalu, jer "je to u suprotnosti sa saveznim Ustavom". "Svako za svoje greske treba da odgovara pred sudom naseg naroda", rekao je Perisic. Na pitanje da li se boji da i protiv njega postoji tajna optuznica Haskog tribunala, posto ga je Zupanijski sud u Zadru vec osudio zbog ratnih zlocina, Perisic je izjavio da "ne bi ovako slobodno isao da se plasi". "Recite mi da li ima ijednog politicara ili generala koji slobodnije seta po svetu ili ovoj zemlji. Nemam cega da se plasim. Prvo, nikoga nisam ubio, osim u borbi na frontu, drugo, nikome nisam nista ukrao, nisam oteo, nisam nikoga povredio. To sto sam radio u Zadru sam morao da radim, i da nisam uradio to sto sam uradio trebalo bi mi suditi", izjavio je Perisic, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: