OBJAVITI MAPE PODRUCJA SA OSIROMASENIM URANIJUMOM

Izvor: B92

Sreda, 10.01.2001.

16:30

Default images
Direktor jugoslovenske kancelarije Regionalnog centra za zivotnu sredinu Radoje Lausevic izjavio je u sredu da ce ekoloske nevladine organizacije u Jugoslaviji poceti kampanju za objavljivanje mapa teritorija na koje su tokom NATO bombardovanja bacane bombe sa osiromasenim uranijumom, javlja FoNet.

"Nezadovoljni smo reakcijama drzavnih i medjunarodnih zvanicnika, jer ni sada nisu u poptpunosti dostupni podaci na kojim su podrucijima korisceni projektili sa osiromesenim uranijumom", rekao je Lausevic na konferenciji za novinare.

On je ocenio kao licemerno angazovanje medjunarodnih timova na istrazivanju dejstava osiromasenog uranijuma "tek sada, nakon sto je dovoljan broj evropskih vojnika stradao od posledica radijacije". "Niko od njih ne mari koliko je Srba ili Albanaca umrlo od radijacije na Kosovu, a taj broj ce pokazati tek medicinska statistika", naglasio je Lausevic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: