Vuković: Treba nam rotacija

Miodrag Vuković kaže da ministrar inostranih poslova SCG Vuk Drašković iznosi stavove koje nisu usaglasile države-članice.

Izvor: B92

Sreda, 04.05.2005.

13:41

Default images

Funkcioner Demokratske partije socijalista kaže da bi u Ministarstvu inostranih poslova SCG zbog toga što pre trebalo da dođe do rotacije. "Drašković u međunarodnim kontaktima iznosi stavove koje nisu usaglasile države-članice. SCG je projektovana na tri godine, a na pola mandata je trebalo da dođe do rotacije u ministarstvima spoljnih poslova i odbrane", kaže on.

"Tu nema nikakve procedure, po automatizmu treba ispuniti obaveze iz Ustavne povelje, što znači da Drašković ustupi mesto kolegi Predragu Boškoviću", rekao je Vuković.

Na narednoj sednici o Povelji

Vlada Srbije predložiće republičkoj skupštini da na narednoj sednici razmotri predlog izmena Ustavne povelje SCG.

Ovo je u sredu kazao agenciji Beta šef vladine Kancelarije za odnose sa medijima Srdjan Djurić. Iz Vlade Crne Gore saopšteno je da će crnogorska vlada izmene Povelje usvojiti "na nekoj od narednih sednica", a zatim ih proslediti parlamentu na razmatranje.

Pre usvajanja izmene Ustavne povelje u Skupštini državne zajednice, potrebno je da to učine parlamenti država članica, koji zbog Uskrsa i prvomajskih praznika prave pauzu u redovnom zasedanju.

Skupština Crne Gore nastavlja rad 9. maja, a Skupština Srbije 10. maja.

Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković rekao je ranije agenciji Beta da bi taj predlog mogao da stavi na dnevni red sednice koja bi usledila posle prolećnog zasedanja i sednice na kojoj bi se raspravljalo o poverenju Vladi Srbije, po inicijativi Srpske radikalne stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: