Saradnja sa Hagom presudan uslov

Izvor: B92

Četvrtak, 20.05.2004.

08:07

Default images

Saradnja s Haškim sudom je i dalje presudan uslov za približavanje Srbije i Crne Gore i Bosne Partnerstvu za mir.

NATO izvori u Briselu ističu da će se o tome među atlantskim partnerima razgovarati pre junskog susreta lidera NATO u Istanbulu, javlja za B92 dopisnik agencije Beta Dragan Blagojević.

Zvaničnici u Briselu su time reagovali na izjavu ministra odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslava Davinića da su pedeset odsto – pedeset odsto izgledi da na Samitu NATO u Istambulu bude doneta odluka o ulasku naše zemlje u Partnerstvo za mir. Na pitanje da li je realna ocena ministra Davinića da SCG uđe u junu u Partnerstvo za mir, predstavnik NATO je izjavio da u atlantskom savezu u poslednje vreme nije bilo zvanične rasprave o tome kako napreduje kandidatura Bosne i Hercegovine i SCG.

On je dodao da ne sumnja da će do rasprave o tome doći što se više budemo približavali junskom Samitu NATO u Istambulu, a savršeno je dobro poznato da je potpuna saradnja sa Haškim sudom od presudnog značaja za NATO zemlje i njihove parlamente. Stav generalnog sekretara Shefera i atlantskih saveznika se nije promenio kad je u pitanju ukazivanje na važnost saradnje sa Tribunalom u Hagu, želeo je da podvuče predstavnik u sedištu NATO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: