AMATO: ITALIJA CE POMOCI POVRATAK SRJ U SVET

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2000.

19:50

Default images
Italijanski premijer Djulijano Amato rekao je u cetvrtak da ce Italija uciniti sve kako bi pomogla povratak SRJ u medjunarodnu zajednicu. "Obaveze koje ova nova demokratija danas preuzima, imajuci u vidu postovanje Dejtonskog sporazuma, postovanje demokratskih pravila u demokratskom drustvu, preduslov su za novi demokratski zivot ove zemlje", rekao je Amato u Palati Federacije nakon razgovora sa jugoslovenskim preedsednikom Vojislavom Kostunicom. Govoreci o mogucnosti ulaska SRJ u EU, on je kazao da ce to biti dugotrajan proces koji ce iziskivati priblizavanje SRJ i Evropske unije, kao i konsolidaciju jugoslovenske demokratije i ekonomije.

Predsednik SRJ Vojislav Kostunica je kazao da je sa italijanskom delegacijom razgovarao o politickim i ekonomskim pitanjima, kao i o saradnji u okviru procesa koji je pokrenut nakon ukidanja sankcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: