Masari: OEBS podržava Vladu Srbije i premijera Koštunicu

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2004.

17:14

Default images
Šef Misije OEBS-a u SCG, Mauricio Masari, preneo je u ponedeljak podršku te organizacije novoj vladi Srbije i njenom predsedniku Vojislavu Koštunici, saopšteno je iz vlade. Tokom razgovora sa Koštunicom, Masari je najavio da će u izveštaju, koji će podneti na sednici Stalnog saveta OEBS-a u Beču, istaći neophodnost pružanja pomoći novoj vladi u njenim nastojanjima da se donese novi antikorupcijski zakon i obezbedi veća nezavisnost sudstva, dodaje se u saopštenju. OEBS će, kako je najavljeno, pomoći i osposobljavanje sudova u Srbiji u procesima za ratne zločine i pružiti podršku depolitizaciji policije. Masari je posebno istakao dobre reakcije u međunarodnoj zajednici povodom odluke Skupštine Srbije da ukine cenzus za stranke nacionalnih manjina.

Premijer Srbije Vojislav Koštunica je, kako je navedeno, izrazio spremnost vlade da nastavi punu saradnju sa OEBS-om i zahvalio se na pomoći koja je do sada pružena. "Kada je o Haškom tribunalu reč, na sastanku je postignuta saglasnost da je potrebna međusobna puna saradnja Beograda i međunarodne zajednice, kako bi se došlo do strategije koja će, uz puno uvažavanje realnih političkih odnosa, obezbediti konstruktivnu saradnju državne zajednice i Tribunala za ratne zločine", saopšteno je iz vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: