MILADIN KOVACEVIC: KOSTUNICA JE POBEDIO

Izvor: B92

Četvrtak, 28.09.2000.

14:06

Default images
Strucnjak za statistiku Miladin Kovacevic ocenio je u cetvrak da je Savezna izborna komisija "izmanipulisala" rezultate izbora u SR Jugoslaviji i pozvao je clanove te komisije da podnesu ostavke. "Prema obradi SPO, Kostunica je dobio 56,5 odsto vazecih glasova. Kada se taj procenat prevede na broj izaslih biraca, uzimajuci da je tacan podatak komisije od 2,68 nevazecih listica, onda bi Kostunica imao nesto vise od 55 odsto glasova svih izaslih biraca. Prema nasim proracunima, Milosevic je dobio 34 odsto glasova, a sa podacima o nevazecim glasovima njegov ukupan rezultat je oko 33 odsto glasova", rekao je Kovacevic. Vrlo je mala verovatnoca, gotovo je neverovatna koincidencija, da neko bude na samoj granici potrebnoj za pobedu, rekao je Kovacevic, komenatrisuci podatak SIK da je Kostunica osvojio 48,96 odsto glasova. On je kao "malo verovatan" ocenio i podatak da se za jedan dan rezultat pomeri za dva procenta, posto je SIK najpre saopstila da je Kostunica osvojio 48 odsto glasova, a Milosevic 40 odsto. Kovacevic je rekao da "savetuje" clanovima stalnog saveta SIK-a da "pokusaju da shvate izuzetnu odgovornost koju imaju u ovom istorijskom trenutku" i da "podnesu ostavke, jer bi to prekratilo sve nevolje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: