Nastavljena blokada šabačkog mosta

Izvor: B92

Petak, 08.08.2003.

14:09

Default images

Mačvanski proizvođači duvana nastaviće sa blokadom mosta preko Save kod Šapca i tokom vikenda jer nisu prihvatili predlog Ministarstva poljoprivrede da im se dug od 64 miliona dinara za prošlogodišnji rod duvana isplati tokom septembra i oktobra. Predsednik Udruženja proizvođača duvana "Pocerina" Petar Lončar rekao je agenciji Beta da će pregovori sa Vladom Srbije biti nastavljeni u ponedeljak, a da će blokada od dvadesetak traktora i dalje ostati na mostu. On je rekao da uplata premija za ovogodišnji rod, od oko 18 miliona dinara, nije dovoljan razlog da se smiri nezadovoljstvo poljoprivrednika.

Mačvanski proizvođači duvana već peti dan blokiraju most preko reke Save kod Šapca, a ovaj most je bio blokiran i od 7. do 11. jula a blokada je tada prekinuta nakon obećanja Ministarstva poljoprivrede da će domaće duvanske industrije otkupiti iz magacina "Duvana" iz Ljubovije 310 tona duvana. Za duvan predat u otkup prošle godine mačvanskim poljoprivrednicima "Duvan" iz Ljubovije duguje 44 miliona dinara, a Zemljoradnička zadruga "Bajinovac" iz Bajine Bašte oko 20 miliona dinara. Pojedinačna dugovanja prema poljoprivrednicima kreću se u rasponu od 100.000 do 1,2 miliona dinara. Proizvodnjom duvana u Mačvanskom okrugu bavi se oko 500 porodica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: