"Sledeće nedelje ukidanje vanrednog stanja"

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2003.

09:16

Default images

Premijer Srbije Zoran Živković najavio je da će sledeće nedelje biti ukinuto vanredno stanje u Srbiji. "Izmenama više zakona stvoreni su uslovi da policija može da vodi istragu, tako da tokom sledeće nedelje treba očekivati ukidanje vanrednog stanja", rekao je ŽIvković. On nije želeo da komentariše izjavu Nenada Čanka da je Vojislav Koštunica povezan sa ubistvom premijera Srbije Zorana Đinđića, ali je naveo da će "odgovarati predsednik bilo koje stranke, ako je bio politički inspirator ubistva". "Niko nikada nije najavio i rekao da bi Koštunica mogao biti priveden. Ako, međutim, bude utvrđeno da je bilo ko u vezi s bilo kim iz bilo kog klana i ako ta veza može da bude ocenjena kao podstrekavanje na vršenje krivičnog dela, biće uhapšen", rekao je Živković.

Povodom optužbi da su se neki članovi DOS i Vlade Srbije "družili" s pripadnicima zemunske i drugih kriminalnih grupa, Živković je rekao da "niko neće biti gonjen samo zato što je poznavao nekoga". "Ako se utvrdi da je bilo ko imao kontakte koji mogu biti okarakterisani kao pomoć u vršenju krivičnog dela, taj će završiti u pritvoru", rekao je on, dodavši da je to "što se ministar unutrašnjih poslova viđao s Legijom deo njegovog posla". "Ali, nije bilo nikakvih kontakata s bilo kojim vođom i članom kriminalnog klana, osim kontakata koji su bili u skladu s potrebama službe", ocenio je Živković.

Živković je rekao da bi parlamentarni izbori "u ovom trenutku bili loši za Srbiju" i naglasio da Demokratska stranka "neće da svoje interese stavlja iznad interesa Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: