Pregled štampe

Bojović nezakonito oslobođen, iste sudije donele još kontroverznih odluka

Kriminalac Luka Bojović kome se u Srbiji sudilo za ubistvo i pokušaj ubistava nezakonito je 2015. godine oslobođen ovih optužbi, piše u presudi koju je prošle nedelje objavio Vrhovni kasacioni sud. U presudi se navodi da su sudije Višeg suda prekršile zakon pre svega jer su odbile da u dokaze uvrste tajna pisma članova Bojovićeve grupe koja otkrivaju kako se uticalo na svedoke, o čemu je KRIK ranije pisao. Iste ove sudije oslobodile su 2014. i kontroverznog biznismena Stanka Subotića, i bile članovi veća koja su ukinula osuđujuću presudu narko-bosu Darku Šariću 2016. godine i izbacila dokaze iz drugih bitnih predmeta – u suđenju za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije i u slučaju protiv bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića za odavanje tajni narko-kartelu.

ponedeljak 26.11. 21:49 Komentara: 11

Kozićev Kašogi

Zašto je ljude koji su Ćuruviji crtali metu toliko raspalilo moje poređenje sudbine Miloševićevog kritičara sa raskomadanim Džamala Kašogijem? Zato što se bliži kraj suđenja udbašima optuženim za Slavkovo ubistvo.

sreda 21.11. 12:18 Komentara: 0

"Mir ima visoku cenu"

Kako do dogovora Beograda i Prištine, šta je poručeno sa obeležavanja 100. godišnjice primirja u Prvom svetskom ratu, o stanju u Evropi i Americi, za Novi magazin govori Ivan Vejvoda

četvrtak 15.11. 16:47 Komentara: 2

Napadi na novinare pred presudu za ubistvo Slavka Ćuruvije

Posle naslovne strane u nedeljniku Ilustrovana politika „Psi su pušteni“ i uvredljivog pominjanja ambasadora SAD u Beogradu Kajla Skota, ovaj nedeljnik stavio je na tapet Ljiljanu Smajlović, novinara, a sankcije od nadležnih su izostale kako prošle nedelje, tako i danas.

četvrtak 15.11. 14:00 Komentara: 1

"Veoma sam zabrinut za konkretne novinare"

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić, pojašnjavajući inicijativu za uvođenje bezbednosnih procena ugroženosti pojedinih novinara, kaže da je svoju zabrinutost preneo i njima i onima koji bi trebalo da, prema opisu svog posla, reaguju. On navodi da je bezbednosna procena stvar slobodnog izbora novinara, a iz sopstvenog iskustva ističe da nikada nikome ne bi nametnuo život pod policijskom zaštitom.

četvrtak 18.10. 10:41 Komentara: 2

Indeks: Ratni zločinac Tomislav Merčep služi kaznu u banji FOTO

Zagrebačkui portal "Indeks" objavio je fotografije Tomislava Merčepa snimljene nedavno u Krapinskim toplicama, gde ovaj ratni zločinac provodi vreme umesto da je u zatvoru, a sve uz blagoslov hrvatskog Ministarstva branitelja. Kako portal navodi, Trošak Merčepovog "kažnjavanja" u banji plaćamo svi građani Hrvatske.

petak 28.09. 12:40 Komentara: 2

Odbrana okrivljenih za ubistvo Ćuruvije traži izuzeće tužioca

Na suđenju četvorici pripadnika Resora državne bezbednosti za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije u aprilu 1999. godine, Zora Dobričanin Nikodinović, advokatica optuženih Milana Radonjića i Ratka Romića, tražila je izuzeće zamenika tužioca za organizovani kriminal Milenka Mandića, kojeg je istovremeno predložila kao svedoka.

utorak 25.09. 20:28 Komentara: 1
strana 1 od 2 idi na stranu