Nova vest
Fudbal 198

21.4.2024.

12:35

Partizan najavio bojkot Kupa – šta će biti ako se ne pojavi na meču sa Zvezdom?

FK Partizan obavestio je javnost da neće igrati utakmicu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde.

Izvor: Telegraf.rs

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Saopštenje iz Humske došlo je nedugo posle poraza od Zvezde u 173. večitom derbiju (3:2), u kom je ekipa Vladana Milojevića slavila posle preokreta.

Crno-beli bili su nezadovoljni načinom na koji je sudija Pavle Ilić vodio večiti derbi i zbog toga su njavili bojkot meč, koji se igra u sredu 19 sati na stadionu "Rajko Mitić".

"Partizan neće igrati Kup utakmicu! Sramni sudija, koji je pokrao i uništio večiti derbi, uradio je ono za šta je i poslat. Partizan će razmisliti da li će igrati polufinale Kupa Srbije, jer  ne vidimo svrhu da igramo utakmicu gde će neki Pavle Ilić već odredrediti rezultat!", piše u saopštenju Partizana koje dostavljeno novinarima.

Ako se ekipa Igora Duljaja ne pojavi, prema Disciplinskom pravilniku Fudbalskog saveza Srbije klub može da snosi velike posledice.

Kako se tumači izostanak ekipa u nekom meču, prenosimo iz pomenutog pravilnika.

"Igrač ili fudbalski radnik koji nagovara tim da iz bilo kojih razloga napusti teren ili ne započne određenu igru, kazniće se:

1) zabranom igranja u trajanju od šest meseci do godinu dana, odnosno:

2) zabranom vršenja funkcija u trajanju od šest meseci do jedne godine", piše u pravilniku.

Dodaje se da za Kup Srbije važi pravilo da ako tim ne bude nastupio na utakmici, da će biti kažnjen novčanom kaznom ili isključenjem iz budućih takmičenja.

To bi značilo automatski moglo da znači da Partizan ne bismo gledali u Kupu ni naredne sezone 2024/25, prema članu 68. Disciplinskog pravilnika Fudbalskog saveza Srbije.

Podeli:

Komentari 198

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 198

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu