Nedelja, 22.10.2023.

19:07

Ofanziva bi mogla da traje tri meseca: "Posle neće biti Hamasa"

Izraelski ministar odbrane Joav Galant upozorio je danas da bi predstojeća kopnena ofanziva Izraela na Pojas Gaze mogla da traje tri meseca.

Izvor: Tanjug

Ofanziva bi mogla da traje tri meseca:
Foto: Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Ipak, kako je rekao, to će biti poslednja takva ofanziva, ukoliko Izrael uspe u svojim namerama da uništi palestinsku militantnu grupu Hamas.

"Ovo treba da bude poslednji (kopneni) manevar u Gazi, iz prostog razloga što posle njega neće biti Hamasa. Biće potrebno mesec, dva meseca, tri, ali na kraju neće biti Hamasa", rekao je Galant u komandnom centru izraelski vazduhoplovnih snaga u Tel Avivu.

On je dodao da, pre nego što se, kako je rekao, "neprijatelj suoči sa oklopnim i pešadijskim snagama, suočiće se sa bombama vazdušnih snaga", prenosi Tajms of Izrael.

"Imam utisak da znate kako to da uradite na smrtonosan, precizan i veoma kvalitetan način, kao što je to do sada dokazano", rekao je Galant zvaničnicima izraleskog vazduhoplovstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: