Ponedeljak, 20.12.2021.

18:26

Apsurd u Kutini: Gradonačelnik najavljuje nove projekte iz zatvora

Kutina, u Hrvatskoj, će na proleće dobiti novi most, dugačak 43 metra koji će ići preko Kutiničkog potoka.

Izvor: Telegram.hr

Apsurd u Kutini: Gradonačelnik najavljuje nove projekte iz zatvora
Foto: Depositphotos-rook76

Ovaj projekat se gromoglasno najavljuje i reklamira od strane gradonačelnika Kutine Zlatka Babića, čije je kancelarija izdala i zvanično saopštenje.

I sve bi bilo u redu, da nije jedne činjenice - gradnonačelnik Babić je u Istražnom zatvoru.

Naime Babić je trenutno u istražnom zatvoru, dok se u medijima pojavljuju njegove izjave i planovi za novi most.

Gradonačelnika Babića je 15. decembra ujutro pokupio hrvatski Uskok i priveo zajedno sa još trojicom lokalnih političara iz Kutine kako bi utvrdilo šta znaju o optužbama da su podmićivali pojedine gradske odbronike.

Ozbiljne optužbe za političku korupciju

Kako sumnja Uskok, gradonačelnik Babić i njegovi partneri su povišicama i poslovima za članove porodice kupili podršku jednog nezavisnog i jednog opozicionog odbornika.

Time su osigurali glasove za kutinski budžet za 2020. godinu, tvrdi Uskok, koji optužuje i gradonačelnika da je 2019. i 2020. godine zapošljavao druge ljude s kojima je bio privatno ili poslovno povezan.

Cela priča o navodnoj zaveri Zlatka Babića otkrivena je zahvaljujući bivšoj direktorki preduzeća Eko Moslavina Adrijani Cvrtili.

U javnost je prije nekoliko meseci izašla s optužbama da je zaposlenje u firmi u kojoj je radila iskorišteno za kupovinu podrške HDZ-ovom gradonačelniku.

Babić je potom odbacio navode o političkim kadrovima, rekavši da su napadi na njega izmišljeni.

Međutim, u septembru je najavio da napušta HDZ jer, ako je objasnio, ne želi da stranka kojoj je pristupio 1989. godine "vuče kroz blato".

Ono što je bizarno je, iako je gradonačelnik poslednjih pet dana hapšen, osumnjičen za korupciju, saslušavan u Uskoku i odlukom sudije stavljen u istražni zatvor, iz teksta saopštenja se vidi da planira i najavljuje most u zatvoru.

Kako je primetio voditelj Domagoj Novokmet, način na koji je situacija prikazana daje utisak da je vest o mostu došla iz paralelne stvarnosti, u kojoj gradonačelnik Kutine nije u zatvoru.

Tako izjavu koju je Babić verovatno dao pre izvesnog vremena mediji prenose kao najveću aktuelnost, kao da je mudrost o izgradnji mosta osmislio gradonačelnik u svojoj ćeliji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

1 d

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

23 h

Podeli: