Ponedeljak, 16.10.2023.

13:05

Posle napada na srpske đake oglasili se Ministarstvo prosvete i škola

Ministarstvo prosvete oglasilo se nakon napada Albanaca na učenika škole koji se nalaze na ekskurziji u Veneciji.

Izvor: B92

Posle napada na srpske đake oglasili se Ministarstvo prosvete i škola
Shutterstock/Budimir Jevtic

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Jedan učenik četvrtog razreda Zubotehničke škole iz Beograda lakše je povređen ispred hotela na ekskurziji u Italiji, u mestu Lido di Jesolo. Radi se o lakšoj telesnoj povredi, ukazana mu je pomoć u zdravstvenoj ustanovi, nakon čega se vratio se u hotel.

Prema dobijenim informacijama od direktorke škole, incidentu su prethodile provokacije na plaži između grupe mladića i učenika Zubotehničke škole, a sukob se nastavio ispred hotela.

O incidentu je obaveštena italijanska policija. Svi učenici su dobro i prema planu ekskurzije vraćaju se sutra u Beograd", stoji u objavi za medije. Pre ministarstva, saopštenjem se oglasila i Zubotehnička škola.

"U ovom trenutku posedujemo informacije da su učenici dobro i nema teže povređenih. Ekskurzija se nastavlja. Ostvaren je kontakt sa roditeljima i ponuđena im je sva pomoć od strane Zubotehničke škole", piše u objavi.

Podsećanja radi, "Novosti" su ranije objavile da su đaci napadnuti tokom ekskurzije u Veneciji i tvrdile da su srednjoškolci teško povređeni, što je ta obrazovna institucija demantovala.

Takođe, "Novosti" su navele da su napadači navodno bili Albanci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: