Četvrtak, 11.11.2021.

07:24

Tenzije se nastavljaju; Poljski vojnici pucali?; Ruski avioni iznad Belorusije VIDEO/FOTO

Nastavljaju se napetosti na granici Poljske i Belorusije, a zvanična Varšava optužuje režim Aleksandra Lukašenka da vodi "hibridni rat".

Izvor: Tanjug

Tenzije se nastavljaju; Poljski vojnici pucali?; Ruski avioni iznad Belorusije VIDEO/FOTO
Foto: Tanjug/Leonid Shcheglov/BelTA via AP

Naime, Poljska tvrdi da Belorusija namerno pušta migrante da uđu u tu zemlju članicu Evropske unije, kao i da Minsk gomila trupe na granici. Sa druge strane, beloruske vlasti su to opovrgnule. Treba napomenuti da se na granici između Belorusije i Poljske, prema nekim procenama, nalazi između 12.000 i 15.000 migranata.

Premijer Poljske Mateuš Moravjecki čak je optužio predsednika Rusije Vladimira Putina da on stoji iza ovog sukoba. Rusko ministarstvo spoljnih poslova demantovalo je te navode, rekavši da je Kremlj "iznenađen ovakvim optužbama".

Tenzije rastu, a njih su dodatno povećale informacije da su migranti nasilno probili ogradu i ušli u Poljsku. Većina je, prema navodima poljskih medija, uhvaćeno i vraćeno u Belorusiju.

Sve o krizi na granici pratite uživo u live blogu B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

1 d

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

15 h

Podeli: