"Amfilohije politički protivnik Vučića, Vlade, SNS"

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je da je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije svrstao sebe u političke protivnike predsednika.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Kako je rekao, Amfilohije je izjavom u kojoj ističe bojazan da politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića "vodi izdaji Kosova", svrstao sebe u političke protivnike predsednika Republike, Vlade Srbije i Srpske napredne stranke.

Komentarišući reči crkvenog velikodostojnika, Martinović je za Radio-televiziju Vojvodine kazao da je takva izjava krajnje nepromišljena, necrkvena, neduhovna i dnevnopolitička.

“Mislim da je Amfilohija na najbolji način demantovao srpski patrijarh Irinej, kada je rekao da se Aleksandar Vučić lavovski bori za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, kao što se lavovski borio i za Republiku Srpsku“, poručio je Martinović.

Prema njegovoj oceni, mitropolita crnogorsko-primorskog demantovao je ceo srpski narod na Kosovu i Metohiji, pošto je krajem prošle godine na izborima za parlament Kosova od 10 rezervisanih mesta za Srbe, sve osvojila Srpska lista, koja je imala otvorenu podršku Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.

“Srpski narod na Kosovu i Metohiji je listom za politiku koju vodi Aleksandar Vučić, tako da ja ne moram da branim Aleksandra Vučića od Amfilohija Radovića, jer ga je odbranio srpski narod na Kosovu i Metohiji“, zaključio je Martinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 239 idi na stranu