Ponedeljak, 07.03.2022.

10:04

Kolika je plata vojnika koji su otišli u Ukrajinu? – Plaća ih američka firma

Sukob u Ukrajini i sve što se dešava u toj zemlji već je otvorilo vrata stranim borcima, ali i stranim plaćenicima.

Izvor: B92

Kolika je plata vojnika koji su otišli u Ukrajinu? – Plaća ih američka firma
EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Za dan ratovanja ili izvlačenja civila, kako se službeno zove posao na koji se mogu prijaviti zainteresovani, dobija se plata od 1.000 do 2.000 dolara, javljaju hrvatski mediji.

Plata zavisi od mesta na kome se posao obavlja, a postoje i razni bonusi.

Sajlent partner (Silent Partner), kompanija sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama koja regrutuje za poslove u ratnim zonama i za poslove lične zaštite u mirnodopsko vreme, traži više agenata i timova za tajno izvlačenje i zaštitu pojedinaca i porodicama u selima i većim gradovima Ukrajine.

Podsetimo, oko 200 hrvatskih dobrovoljaca već je stiglo u Ukrajinu, gde se bore, a Rusija je oštro reagovala na to.

Prema rečima zvaničnog predstavnika resora, u četvrtak je u Ministarstvo odbrane pozvan ataše za odbranu Ambasade Hrvatske u Moskvi, koji je, između ostalog, obavešten da je ruska strana upoznata sa dolaskom plaćenika.

"Vojnom atašeu je ukazano na nezakonite aktivnosti hrvatskog državljanina Denisa Šelera, koji je učestvovao u neprijateljstvima na jugoistoku Ukrajine 2015. godine, formirajući odrede hrvatskih plaćenika za slanje u Ukrajinu", dodao je on.

Najnovije informacije iz Ukrajine iz minuta u minut pratite OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: