Đinđić: Ako bi pomoglo, pozvaću na izbore

Izvor: B92

Subota, 30.11.2002.

14:51

Default images

Posle sednice Predsedništva DOS na kojoj nije postignuta saglasnost u vezi s podrškom predsedničkom kandidatu Demokratske stranke Srbije Vojislavu Koštunici, potpredsednik te stranke Dragan Maršićanin izjavio je da premijer Srbije Zoran Đinđić "ne može da govori kako se zalaže za uspeh izbora u Srbiji, a da ne pozove građane da na njih izađu”. S druge strane, Đinđić je u izjavi za B92 pozvao birače da glasaju 8. decembra. "Ako bi pomoglo pozvaću uh, pozivam ih. Mislim da su birači sasvim politički zreli, oni procenjuju politički značaj predsedničkih izbora i uspeha ili neuspeha. Sadašnje stanje, gde se predsednik bira pod vrlo strogim uslovima, a nema baš velika ovlašćenja, demotiviše ljude da u tome učestvuju. Moramo nešto da promenimo ili na strani povećanja nadležnosti, ili na strani promene načina izbora. Mislim da je jednostavnije promeniti način izbora, da ga izaberemo u Parlamentu sa istim ovlašćenjima koja ima, i tako bi problem bio rešen", kaže Đinđić.

Dragan Maršićanin je, međutim, uputio primedbe na sednicu DOS u petak na kojoj se "pokazalo da većina nije za uspeh predsedničkih izbora". "Došli smo do istine šta zapravo ostatak DOS, to jest Đinđić, misle o predsedničkim izborima u Srbiji. Stvari su isterane na čistac, nije doneta odluka da birači budu pozvani na izbore i time su oni koji su rekli da jesu za uspeh izbora, a glasali za protiv toga da građani budu pozvani na glasanje pokazali da su obični lažljivci", kaže Maršićanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: