Tanzanija:Srušena zgrada, 29 žrtava

Broj poginulih prilikom rušenja zgrade u komercijalnoj prestonici Tanzanije Dar es Salamu porastao je na 29.

Izvor: B92

Nedelja, 31.03.2013.

18:37

Default images

Lokalni zvaničnici izgubili su nadu da, dva dana posle nesreće, ima preživelih u ruševini.

"Šest tela je pronadjeno izmedju subote uveče i danas do podne. Ukupan bilans poginulih je 29", rekao je lokalni funkcionera Saidi Meki Sadiki.

"Spasilački napori otežano idu i ometa ih kiša. Nastavićemo da radimo do kraja", rekao je on. U ruševini, kako se pretpostavlja, ostalo je nekoliko desetina ljudi a oni su prekriveni velikom gomilom betona tako da ima malo nade da je iko od njih preživeo. Iz 16-spratne zgrade je pronadjeno najmanje 18 preživelih. u Spasilačkoj operaciji učestvuje nekoliko stotina ljudi. Zgrada sa 16 spratova, koja je bila u izgradnji, srušila se u petak u blizini jedne džamije u distriktu Kariako. Nekoliko automobila je uništeno. Očevici su ispričali da su se u zgradi u trenutku rušenja nalazili gradjevinski radnici, a nestala su i četiri dečaka koja su igrala fudbal.
Policijski zvaničnici su saopštili da su uhapšene četiri osumnjičene osobe, medju kojima su vlasnik zgrade i gradjevinska firma koja je vršila radove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: