Dačić: Tačija sprečiti diplomatski

Ivica Dačić izjavio da Srbija vodi diplomatsku akciju da spreči kosovskog premijera Hašima Tačija da na administrativnu liniju postavi kosovske carinike.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.09.2011.

08:14

Default images

"Verujemo u namere međunarodnih snaga bezbednosti, ali smo veoma zabrinuti zbog činjenice da neki žele ponovo da zapale vatru sukoba. Stepen bezbednosti je isti, odnosno, kao i do sada, povišen, u cilju očuvanja mira u tom području", rekao je ministar unutrašnjih poslova.

On je naglasio da Srbija ima pravo da spreči da se situacija na severu Kosova ponovo zaoštri.

On je u nedelju, u bazi Specijalne antiterorističke jedinice, gde je prisustvovao pokaznoj vežbi protivterorističkih dejstava povodom 10. godišnjice terorističkog napada na Njujork i Vašington, rekao da Srbija vodi diplomatsku akciju da spreči takvo delovanje prištinskih vlasti.

"Vodimo akcije da sprečimo Tačija i njegove procene da je sada idealan momenat za te korake zbog iščekivanja kandidature Srbije za članstvo u EU", rekao je Dačić novinarima i dodao da "raspoređivanje nekoliko carinika nije bezbednosni, već problem u simboličnom smislu".

Dačić je ukazao da nekoliko policajaca i carinika koji nisu Srbi, a bili bi na administrativnim prelazima, nije bezbednosni problem, nego je više simbolički, jer će to, kako smatra, simbolički za Tačija značiti da je ostvaren neki njihov interes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: