"Dnevnik"-VAC bez dogovora

Predstavnici "Dnevnik" Holdinga i medijske grupacije VAC nisu u Novom Sadu uspeli da postignu dogovor o rešavanju spornih pitanja, saopšteno iz VAC-a.

Izvor: B92

Sreda, 30.06.2010.

08:45

Default images

Predstavnici Medijske grupacije VAC iskreno žale zbog takvog ishoda, kaže se u saopštenju koje je sinoć dostavljeno medijima.

"Obe strane su juče tokom višečasovnih pregovora nastojale da postignu dogovor. Nažalost nisu u tome uspeli", navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno, predstavnici "Dnevnik" Holdinga, vlasnika preduzeća "Dnevnik Vojvodina pres" (DVP), saopštili su da će sada pokrenuti tužbu protiv VAC-a u visini od šest miliona evra, što navodno proizlazi iz okvirnog ugovora od 22. oktobra 2003. godine.

Poverenik Medijske grupacije VAC-a za Srbiju i član uprave Peter Lange naglasio je da u vezi tim iznetim zahtevom "Dnevnik" Holdinga VAC zastupa potpuno drugačiji stav i da takav zahtev u potpunosti osporava.

Stavovi pregovarača su time bili isuviše udaljeni za postizanje kompromisnog rešenja.

Lange je rekao da oba predloga za postizanje dogovora, koja su izneta od strane Medijske grupacije VAC, ostaju na snazi do 2. jula 2010. godine.

Prema rečima Langea, u jednom od pomenuta dva predloga je "Dnevnik" Holdingu ponuđeno da kupi 55 odsto udela u DVP-u, koja su u vlasništvu Medijske grupacije VAC.

"Za nas se podrazumevalo da je naš dugogodišnji partner prvi kome ćemo ponuditi naš udeo. Žalimo, da naša dobra ponuda nije prihvaćena", kazao je Lange.

Medijska grupacija VAC je informisala predstavnike Holdinga o tome, da će od naredne nedelje početi pregovore o prodaji svojih 55 odsto udela u DVP-u sa konkretnim zainteresovanim licima, navedneo je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: