Dačić: DS dugoročni partner

Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je da u vladajućoj koaliciji nije razgovarano o izbacivanju G17 plus iz Vlade Srbije i da to nije potrebno.

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Nedelja, 14.06.2009.

00:53

Default images

"Nije bilo takvih razgovora (o izbacivanju G17 plus). To je pitanje za koaliciju koju okuplja Demokratska stranka. Za rekonfiguraciju vlade je potreban dogovor sa nekim ko bi u nju ušao umesto (predsednika G17 plus Mlađana) Dinkića. Ali, mislim da je to nepotrebno", rekao je Dačić za Večernje novosti.

Naveo je da bi oni koji su nezadovoljni, kada dođu izbori, mogli da biraju sa kim će u predizborne ili posleizborne koalicije.

Dačić je rekao da ne bi imao ništa protiv da bude u vladi sa predsednikom Srpske napredne stranke Tomislavom Nikolićem.
"Bilo bi mi drago da sedimo zajedno jer bi time Nikolić priznao da sam bio u pravu kada sam napravio vladu sa (predsednikom Demorkatske stranke Borisom) Tadićem", rekao je Dačić.

Dačić je, povodom formiranja vlasti posle u Zemunu posle lokalnih izbora u toj beogradskoj opštini, rekao da SPS ni sa kim nije razgovarao jer čeka šta će da uradi DS, ali da nema ništa protiv "da se napravi vlast sa SNS-om".

"DS je za nas dugoročni politički partner. Sa DS-om imamo izuzetnu saradnju i mislim da je za zemlju bitno da postoji politička stabilnost na duži rok", rekao je Dačić.

Dačić je, povodom zastoja u procesu usvajanja Statuta Vojvodine, rekao da u SPS-u ne žele da budu generacija koju će pamtiti kao one u čije je vreme donet Ustav SFRJ iz 1974. godine.

"Ne sporimo Vojvodini pravo na autonomiju, ali sve odredbe Statuta koje izlaze izvan Ustava neće biti prihvaćene. Ako (predsednik Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenad) Čanak traži da se poštuje Ustav kada je novac u pitanju, mi to isto tražimo kada su u pitanju pravni poredak i državne nadležnosti", naveo je Dačić.

Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova Srbije, rekao je da "ne veruje da će sve stati" kod hapšenja predsednika opština Zrenjanin i Aranđelovac Gorana Kneževića i Radoslava Švabića i da razlog da strepe imaju i mnogo viši funkcioneri od predsednika opština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: