Plate idu dole zbog poreza

Ukoliko bude usvojen predlog MMF-a da se uvede solidarni porez na primanja, plate u javnom sektoru biće smanjene, piše list “Blic“.

Izvor: B92

Subota, 21.03.2009.

01:31

Default images

Kako “Blic” nezvanično saznaje, nadležni ne razmatraju povećanje PDV-a, smanjenje plata i penzija niti povećanje carinskih stopa za automobile. Međutim, ukoliko se bude primenio solidarni porez, koji je jedan od ključnih predloga MMF-a, primanja u javnom sektoru ipak bi bila umanjena, a skoro da ne postoji verovatnoća da će poslodavci njih plaćati.

“Nismo još ništa precizirali. Pregovori traju i narednih dana. MMF odlazi 26. marta i do tada ćemo znati da li ćemo novi stend-baj aranžman sklopiti. Ipak, da bi se donela bilo koja odluka, moraju se napraviti precizne računice“, kaže za “Blic” jedan od učesnika u pregovorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: