Priprema za most preko Ade

Radovi na raščišćavanju terena za izgradnju mosta preko Ade ciganlije, koji će povezati Čukaricu i Novi Beograd, privode se kraju, kažu nadležni.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.10.2008.

14:32

Default images

Uskoro će početi probno probijanje šipova za postavljanje pilona (betonskog stuba visine 200 metara), rečeno je Tanjugu u Direkciji za građevinsko zemljište Beograda. Predstavnik Direkcije Nenad Bajić rekao je da će vrlo brzo mašine početi sa kopanjem i postavljanjem šipova za stub novog mosta.

Raščišćavanje zemljišta obavlja ''Zelenilo - Beograd", a detaljna geotehnička istraživanja i snimanja terena traju od početka maja.

Most preko Save na donjem špicu Ade ciganlije, koji će omogućiti da saobraćaj preko sadašnjih mostova i kroz Bulevar vojvode Mišića bude smanjen za 40 odsto, trebalo bi da bude završen u roku od 40 meseci od potpisivanja ugovora, čija vrednost iznosi 118,6 miliona evra.

Novi most na donjem špicu Ade ciganlije biće dugačak 929 metara, širok 45 metara, sa glavnim rasponom od 376 metara i pilonom visine 200 metara.

Most je sastavni deo unutrašnjeg magistralnog prstena, za koji je u septembru prošle godine usvojen plan detaljne regulacije, i imaće šest saobraćajnih traka, dva koloseka za šinski saobraćaj i dve pešačko-biciklističke staze.

Idejni projekat mosta i pristupnih saobraćajnica sa svim pratećim studijama urađen je 2006. godine, a tokom 2007. godine sproveden je u dve faze i obiman tender za projektanta i izvođača radova, na kome je učestvovalo osam firmi iz šest zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: