Rusi: "Zauzeli smo rafineriju, sledeći je grad"

Rusija je zauzela rafineriju u Lisičansku, objavila je ruska novinska agencija RIA novosti, a Ukrajina još uvek nije potvrdila ovu informaciju.

Izvor: B92

Petak, 01.07.2022.

11:56

Rusi:
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Rafinerija se nalazi nešto više od 15 kilometara od Lisičanska, poslednjeg većeg grada u regionu Luganska koji je ostao pod kontrolom Ukrajine.

Ruske snage i separatistička milicija pokrenule su ofanzivu na grad Lisičansk, a ukrajinska vojska trpi velike gubitke u toj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, prenosi agencija RIA novosti. "Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju uspešnu ofanzivu na području Lisičanska. U protekla tri dana zauzeli smo Rafineriju nafte Lisičansk, rudnik Matroskaja i fabriku želatina i naselje Topolevka. Savezničke snage krenule su direktno u Lisičansk", navodi se u saopštenju.

Tvrde i da ukrajinska vojska na ovom području trpi velike gubitke. Samo u selu Verhnekamenko neprijatelj je izgubio više od 120 ljudi za jedan dan, a u Verhnekaminskom – 70“, saopštilo je rusko ministarstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: