"Inckova odluka produbiće nepoverenje između Srba i Bošnjaka"

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da će odluka odlazećeg Visokog predstavnika u BiH Valentina Incka.

Izvor: B92

Subota, 24.07.2021.

13:28

Odlukom se zabranjuje i kažnjava negiranje lažnog genocida u Srebrenici, produbiti mržnju i nepoverenje između Srba i Bošnjaka.

"Tragična je činjenica da pojedini zapadni centri moći podstiču Bošnjake da vode antisrpsku politiku čiji je temelj lažni mit o Srebrenici", ukazao je Linata u saopštenju.

On je navodi da mnogi Bošnjaci i zapadni centri moći dobro znaju da se u Srebrenici nije desio genocid, da nije streljano više od 8.000 muslimana već nekoliko puta manje i da su velika većina streljanih bili ratni zarobljenci, a ne civili.

On je pozvao Institut za nestala lica BiH da objavi uzrok smrti, mesto i vreme stradanja i status svakog od, kako kaže, 6.671 do sada identifikovanih srebreničkih muslimana koji su kao žrtve navodnog genocida sahranjeni u Memorijalnom centru Potočari, kao i za još 237 žrtava koji su prema željama porodica sahranjene na drugim lokacijama.

Dojaje i da se prema podacima tog Instituta na području Srebrenice traga još za oko 1.000 nestalih muslimana, saopštio je Savez Srba iz regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: