Masovno gledanje fudbala u Hrvatskoj "sjajna prilika za kovid-potvrde"

Zamenica direktora hrvatskog Zavoda za javno zdravlje Marija Bubaš komentarisala je masovno gledanje fudbalskih utakmica u okviru Evropskog prvenstva.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.06.2021.

09:42

Masovno gledanje fudbala u Hrvatskoj
Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

"Nisam čula da je iko pitao te ljude da li su se vakcinisali. Mislim da je ovo sjajna prilika za uvođenje kovid-potvrda ili bilo kog drugog prihvatljivog dokaza kao uvida za učestvovanje na tim događajima", kazala je ona za hrvatske medije.

Podsetila je da među nevakicinisanim građanima ima i onih koji ne da prome vakcinu jer su mlaži od 12, ili to ne mogu učiniti iz bilo kojih zdravstvenih razloga, ali i da ima onih koji jednostavno ne žele da se vakcinišu.

"Iako ja ne znam šta čekaju, vakcina ima dovoljno. Mi vakcinacijom štitimo najpre svoje zdravlje, ali i zdravlje onih nevakcinisanih. Ove 'fan zone' dokaz su da su ljudi željni druženja i života kakav pamte pre korone. Ali moraju biti svesni da je jedan od osnovnih alata za to vakcina"", rekla je Bubaš.

Istakla je i da se nada da ćezato što pre biti uvedene kovid-potvrde upravo za takve i slične događaje.

"Svi koji nisu vakcinisani su rezervoar za širenje bolesti. Ako ste vakcinisani, na neki način sprečavate širenje bolesti, a naravno da je zagarantovano da nećete imati teži oblik bolesti, zagarantovan vam je život jer teži oblik bolesti najčešće sledi smrtni ishod", rekla je Bubaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: