Vozači, oprez zbog poledice

Vozače i danas očekuju nepovoljni uslovi na putevima u Srbiji, a oprez je neophodan zbog poledice, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 19.01.2021.

07:35

Vozači, oprez zbog poledice
Ilustracija: EPA-EFE/ UWE ZUCCHI

Zbog poledice su posebno rizični nadvožnjaci i mostovi, ali i krivine, naročito u planinskim predelima, pa neprilagodjena brzina može imati velike posledice, navodi se u saopštenju.

Na magistralnim i lokalnim putevima uz poštovanje ograničenja brzine zbog opasnosti od poledice treba držati veće odstojanje između vozila, upozorio je AMSS.

Za danas su najavljeni radovi na sanaciji diletacija na autoputu Beograd - Šid kod petlje Zmaj, a od 9.00 do 14 časova za saobraćaj će biti zatvoren vozna i preticajna saobraćajna traka.

Na Batrovcima kamioni čekaju na izlaz iz Srbije 180 minuta, na Šidu sat i po, a na ostalim prelazima nema zadržavanja ni putničkih ni teretnih vozila.

Zabrane za šlepere i kamione s prikolicom uvedene su na deonicama: Mionica - Kaona preko Divčibara, Šabac - Banja Badanja - Krupanj - Gračanica preko Mačkovog kamena, Krst - Korenita - Krupanj preko Stolica.

Zabrana važi i na putevima Prićević - Pecka preko Ive, Valjevo - Debelo brdo, Radalj - Radaljska banja preko Stolica, Krupanj - Šljivova, Valjevo - Lelić - Mravinjci, Jošanička banja - Kopaonik.

Za šlepere i kamione s prikolicom zabranjene su i deonice Drenje - Jelakci - Gčak, Vrnjci - Stanišinci - Mitrovo polje - Grčak, Šarena bukva - Stolice, Loznica - Zajača - Mačkov kamne, Šljivova - Pecka, Žagubica - Borsko jezero, Boturić - Brus - Razbojna i Brus - Brzeće.

Uvedena je zabrana i na deonici Brzeće - Kopaonik (hotel Putnik), Kruševac - Kaonik, Kraljevo - Brezna - Goč, Kopaonik - Rudnica, Dobre vode - Goč - Stanišinci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: